Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Çin Bitcoin’i Yasaklıyormuş” Dedikodusu Zamanında Bitcoin’i Böyle Etkilemişti

Çin Hükümeti geçtiğimiz günlerde ülkedeki kripto para şirketlerini soruşturmaya başladı. Çin’in bu hamlesi kripto para topluluğunda büyük bir tartışma yarattı.

Yaşanan bu gelişmeler kripto para piyasasını olumsuz bir yönde etkiledi ve Bitcoin gün içerisinde birkaç yüz dolar değer kaybetti. Ancak Bitcoin fiyatı Çin yüzünden ilk defa düşmüyor. Hatta BTC şu ana dek Çin’de yaşanan gelişmeler yüzünden pek çok kez değer kaybetti.

Yıllar Yıllar Önce…

Çin’de kripto paralarla ilgili yaşanan gelişmeler kripto para piyasasında neredeyse her zaman büyük etki bırakıyor. Bunun etkisini geçtiğimiz günlerde de gördük, geçtiğimiz yıllarda da.

Bitcoin 2013’ün sonlarında iyi bir ivme yakalamış ve 2014’ün başında 800 dolar seviyesinin biraz üstüne çıkmıştı. Bitcoin daha sonra yavaş bir şekilde düşerek 600-700 dolar aralığına çekilmişti. Ancak Mart 2014’te Bitcoin fiyatını etikleyecek önemli bir gelişme yaşandı.

Mart 2014’te Çin’in kripto paraları yasaklayacağıyla ilgili bazı haberler çıkmaya, iddialar dolanmaya başladı. Bu durum kripto para piyasasının çok kısa bir süre içerisinde etkiledi ve Bitcoin fiyatı hızla değer kaybetmeye başladı.

Yasak İddiası

Bu iddialara göre Çin Hükümeti Bitcoin hakkında yaptığı araştırmalar sonucunda Bitcoin’in gerçek bir para birimi olmadığına karar vermiş ve ülkedeki Bitcoin işlemlerini 15 Nisan 2014 tarihinde tamamen yasaklama planı yapmıştı.

Mart 2014’ün başında ortaya çıkan bu iddialar Bitcoin fiyatına epey ağır bir darbe indirdi. 600 doların üstünde ilerleyen Bitcoin, 11 Nisan 2014 tarihine gelindiğinde 350 dolara kadar düşmüştü.

1 Mart-1 Mayıs 2014 tarihli Bitcoin grafiği, Coinmarketcap

Asılsız Çıktı

Bu iddialar dönüp dolaştı, Bitcoin fiyatı değer kaybetti, kripto para piyasası ağır bir darbe aldı…Nihayetinde tüm bu iddiaların aslında asılsız oldukları ortaya çıktı.

Anlaşıldı ki Çin Hükümeti o dönemde Bitcoin işlemlerini yasaklamayı değil yalnızca ülkedeki kripto para regülasyonlarını biraz daha katılaştırmayı planlıyormuş. Ancak bu bilgi öğrenildiğinde ve gerçek açığa çıktığında iş işten geçmiş, Bitcoin çoktan neredeyse yarı yarıya düşmüştü.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment