Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dün Gece İki İşlemle 90 Bin Bitcoin Gönderildi

Bundan birkaç saat önce Bitcoin ile epey büyük çaplı işlemler yapıldı. Whale Alert tarafından aktarılan bilgilere göre bir cüzdandan diğerine toplamda 47 bin Bitcoin gönderildi, başka bir cüzdandan ise 46 bin Bitcoin çıktı.

Bu işlemlerden ilki geçtiğimiz geceyarısında, diğer ise bundan hemen hemen bir buçuk saat sonra yapıldı.

Piyasa Düşerken

Bitcoin geçtiğimiz gün boyunca ciddi oranlarda değer kaybetti ve kısa süreliğine 7 bin doların bile altına düştü. Ancak BTC daha sonra kendini biraz toparlayarak yeniden 7 bin doların üstüne çıktı.

Bu 47 bin BTC’lik işlem bundan tam on saat önce yapılmış görünüyor. Bu işlem Türkiye saatiyle geceyarısına doğru yapılırken Bitcoin’in fiyatı 7 bin 350 dolar seviyesindeydi. Bunun ardından yapılan 46 bin Bitcoinlik işlemde de BTC fiyatı hemen hemen aynı düzeydeydi.

Birinci İşlem

Blockchain verilerine göre bu işlem 15VREscuZWHb41zzyivw6ZYagMyJ6YKFHd adresinden çıktı ve işlemin 46 bin BTC’lik kısmı 1JFvvcF9hEpvLNBNyPBarCH4xPtvPbf2gJ, bin BTC’lik kısmı ise 1FQN5nWVPonuCDKCQWf3qopYMJvJBSi27F adresine olacak şekilde iki farklı adrese gönderildi.

15VREscuZWHb41zzyivw6ZYagMyJ6YKFHd adresinden toplam 46 binden fazla Bitcoin çıktı. Bunların toplam değerinin hemen hemen 340 milyon dolar olduğunu söyleyebiliriz. Yine Blockchain verilerine göre bu BTC’leri gönderen adresin bakiyesi boşalmış ve 1.79 dolara düşmüş görünüyor.

Bu devasa işlem için ödenen işlem ücretiyse yalnızca 0.40 dolardı.

İkinci İşlem

Bu işlemde 1JFvvcF9hEpvLNBNyPBarCH4xPtvPbf2gJ adresinden 46 bin adet Bitcoin çıktı ve bunun 45 bin 500 tanesi 1BZaHoUXNg5dJFsEt5zoeW8ZSAB2wywVMJ, 500 tanesi ise 1FQN5nWVPonuCDKCQWf3qopYMJvJBSi27F adresine gönderildi.

Blockchain verilerine göre toplamda 46 bin adet BTC’nin çıktığı bu adresin içerisinde şu anda hiç para bulunmuyor. Ayrıca bu işlemden alınan işlem ücreti de 0.40 dolardı.

İşlemlerin Amacı

Whale Alert bu işlemleri sosyal medya üzerinden duyurduktan sonra pek çok kripto para takipçisi bu işlemlerin amacını sorgulamaya başladı.

Kimisi büyük çaplı bir yatırımcının yüklü miktarda Bitcoin sattığını öne sürerken kimisi bu BTC’lerin yeni bir soğuk cüzdana aktarıldığını düşünüyor. Ancak bu cüzdanların kime ait olduğu bilinmediği için henüz işlemin detaylarıyla ilgili kesin bir bilgi vermek pek mümkün değil.

 

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment