Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Blockchain’i Stratejik Bir Silah Olarak Görüyor

Big Four’un denetim ve danışmanlığını yapan Deloitte firmasının yayınladığı “2019 Küresel Blockchain Anketi” adlı raporda, Çinli işletmelerin yaklaşık %73’ünün blockchaini beşinci güç olarak gördüğüne inandıkları ortaya çıktı. Anket 11 ülkeden 1,386 işletme temsilcisine 8 Şubat ile 4 Mart 2019 tarihleri arasında uygulandı, bu temsilcilerden 200’ü Çin’deydi. Anketin yapılma amacı ise blockchain teknolojisi ile ilgili şirketlerin tutumları ve yatırımları ile ilgili bilgi edinmekti.

Anket sonuçlarına göre, Çinli işletmelerin temsilcileri, blockchain teknolojisinin ülkedeki en önemli beş konudan biri olduğuna dair yüksek güven oranını ifade ederken aynı metrikler ABD’de %56 seviyesinde.

Küresel ölçekte bakıldığında ise ankete katılanların %53’ü dağıtılmış defter teknolojisinin (DTL) ülkelerindeki en önemli beş konudan biri olduğunu düşünüyorlar. Bu veri 2018 verileriyle kıyaslandığında bu yöndeki görüşün %10 arttığı ortaya çıkmıştır.

Blockchain Teknolojisi İçin En Fazla Patent Başvurusu Çin’den

Çin, kripto karşıtı ülkeler arasında yer almasına ve hem ICO’ların satışlarını hem de Bitcoin’in filli takas işlemlerini 2017’nin sonlarına doğru yasaklamış olmasına rağmen önde gelen kripto teknolojilerini aktif olarak değiştiriyor. Mart 2018’de Financial Times’ın haberine göre blockchain teknolojisi için dünyada en fazla patent başvurusu Çin’den geliyor.

O zamandan beri blockchain Çin’deki gelişimin ana odağı olmaya devam ediyor. Ülke Nisan 2019’dan bu yana dünyadaki gelişmiş blockchain projelerinde dünya lideri oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment