Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Devlet Medyası: Bitcoin Sıfıra Gidiyor

Çin devlet medyası Economic Daily, Bitcoin fiyatının sıfıra doğru gittiğini söyledi.

Geçtiğimiz kasım ayından beri düşüş trendinde olan Bitcoin, %75’e yakın düşüş yaşadı ve 17.600 bin dolarlara kadar geriledi. Bu düşüşle birlikte bir önceki düşüşlerde olduğu gibi kripto paralara güvenmeyen birçok insan Bitcoin fiyatının sıfırlanacağını tekrardan düşünmeye başladı.

Çin’in devlete ait medya kanalı Economic Daily yayımladığı makalede, Bitcoin fiyatının sıfıra gitmesi riskine karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi ve “Bitcoin bir dijital koddan başka bir şey değildir.” dedi.

South China Morning Post gazetesi, Bitcoin ile alakalı yaptığı bir haberde şui ifadelere yer verdi.

Yatırımcıların güveni tamamen bitince veya büyük ülkeler Bitcoin’i yasaklayınca zaten değersiz olan değerine geri dönecek.

2018 yılında yabancı kripto para borsalarının ülke içinde faaliyet göstermesini yasaklayan Çin, geçtiğimiz yıl tüm kripto para işlemlerini yasaklamıştı. Kripto paralar Çin haricinde, Katar, Cezayir, Tunus ve Fas gibi ülkelerde de yasaklanmış durumda bulunuyor.

Dünyanın önde gelen kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ) yaklaşık 10 gün önce yaptığı açıklamada, haberlerde “Bitcoin Öldü” manşetleri atılmaya başlandığında Bitcoin (BTC) satın alanların iyi bir iş çıkardığını belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!