Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in Dijital Para Çalışmaları Coronavirüs Yüzünden Aksıyor

Çin Merkez Bankası, Coronavirüs salgını nedeniyle yaptığı bazı dijital para çalışmalarını ertelemek zorunda kaldı.

Küçük Aksaklıklar

Çin Hükümeti birkaç haftadır Dünya genelinde binlerce kişiyi etkileyen Coronavirüsü ile mücadele etmeye çalışıyor. Global Times’ın haberine göre Çinli yetkililer Coronavirüs (COVID-19) ile mücadele etmek için bazı projelerden ödün vermek zorunda kaldılar.

Global Times’a konuşan anonim bir kaynak, Çin Merkez Bankası’nın da Coronavirüsten etkilendiğini ve bu yüzden dijital para araştırmalarının aksamaya başladığını söylüyor:

Çin Merkez Bankası da dahil olmak üzere birçok devlet kuruluşunun çalışmaları Coronavirüs salgını nedeniyle ertelenmek zorunda kaldı. Dijital para projesindeki politikacılar ve araştırma ekibi de bu durumdan etkilendiler.

Proje Erteleniyor mu?

The Block tarafından aktarılan bilgilere göre Çin Merkez Bankası’nın yaptığı dijital para araştırmaları ne kadar aksamış olsa da ülkenin dijital para planlarında henüz bir değişiklik yok.

Global Times’a konuşan anonim kaynağa göre Çin Merkez Bankası’nın söz konusu aksaklıkları atlatmaya yetecek kadar uzman bir kadrosu ve yeterli miktarda kaynağı var. Buna ek olarak Tsinghua üniversitesi’ne bağlı olan Gelişmiş Blockchain Araştırmaları Enstitüsü’nün yöneticilerinden Cao Yin, Çin’in dijital para projesiyle ilgili şu yorumu yapıyor:

Çin Merkez Bankası bu proje için uzun süredir hem teknolojik hem teorik çalışmalar yapıyor. Projenin teknolojik yol haritası çoktan hazırlandı.

Konu hakkında yapılan açıklamalara göre Çin Merkez Bankası her ne kadar Coronavirüs yüzünden araştırmalarını yavaşlatmak zorunda kalmışsa da dijital parasını hala bu yıl içerisinde çıkarmayı planlıyor. Cao Yin gibi isimlerin demeçlerine göre de Çin Merkez Bankası’nın bunu yapacak kaynağı, kabiliyeti ve donanımı bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment