Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’deki 2.8 Milyar Dolarlık Altın Sahtekarlığı Açığa Çıktı

Çin’deki iki şirket arasında yapılan bir anlaşmada sahte altın kullanıldığı öğrenildi. Söz konusu anlaşmanın toplam değeri 2.8 milyar dolardan fazla.

Günümüzde birçok kripto para kullanıcısı Bitcoin’i dijital altın olarak adlandırıyor. Bitcoin gerçekten de sınırlı sayıda arza sahip olması, enflasyona karşı güvenli bir liman olması bakımından altına benziyor Altın şu an için Bitcoin’e kıyasla pek çok alanda daha üstün olsa da bazı alanlarda yetersiz kalıyor.

Dev Sahtekarlık

Bitcoin dijital ortamda, blockchain ile desteklendiği için çok daha şeffaf bir şekilde kullanılabiliyor. Altının Bitcoin’e kıyasla yetersiz kaldığı alanlardan birisi de bu. Çin’de de kısa süre önce altının bu yetersizliğini gözler önüne seren bir olay yaşandı.

ZeroHedge tarafından aktarılan bilgilere göre Çin’in Wuhan kentindeki Wuhan Kingold Jewelry Inc. adlı bir şirket, birkaç yıl önce Çin’deki birkaç farklı finans kurumuyla anlaşma imzaladı. Wuhan Kingold Jewelry, dayanak varlığın altın olarak belirlendiği bu anlaşma kapsamında toplamda 2.8 milyar dolarlık kredi aldı.

Wuhan Kingold Jewelry ile finans kurumları arasnıdaki anlaşma uzun bir süre boyunca sorunsuz bir şekilde işledi. Konu hakkında aktarılan bilgilere göre Wuhan Kingold Jewelry nakit rezervlerini koruyabilmek için altını dayanak varlık olarak kullandı. Fakat Çin’deki Dongguan Trust adlı bir banka, bu anlaşmada kullanılan altınların bir kısmını likidite etmeye çalışırken bu altınların sahte olduğunu fark etti. Görünüşe göre bu altınların bir kısmı bakırmış.

İşin ilginç kısmı ise bu anlaşmada kullanılan altınların sahte olduğunun yıllar boyunca fark edilmemiş olması. Bunun sebebi ise sigorta firmalarının bu altınlara ilişkin herhangi bir denetim yapmamış olmaları.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment