Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Kendi Dijital Parasını Geliştiriyor!

Çin‘in merkez bankası Facebook’un Libra adlı dijital para projesiyle mücadele edebilmek için kendi dijital parasını geliştirmeye başladı.

South China Morning Post gibi yerel kaynaklara göre Çin’deki yetkililer Facebook ile mücadele edebilmek için kolları sıvadılar. Çin Halk Bankası yetkililerinden Wang Xin Libra’nın “geniş kitleler tarafından kullanılması halinde ülkelerin para politikalarını, uluslararası para sistemini ve finansal istikrarı etkileyebileceğini” söylüyor.

Çin’den Yeni Proje

Çin Halk Bankası yetkililerinden Wang, Çin’in bu projeyle mücadele etmeye kararlı olduğunu ve bu doğrultuda yeni bir proje başlattıklarını söylüyor. Kendisinin açıklamalarına göre Çin Halk Bankası bu sorunu çözmek için kendi dijital parasını oluşturacak:

“Eğer Libra Amerikan Doları ile bağlantılı olursa bu durumda Amerikan Doları merkezli özel dijital paralar görmey başlayabiliriz. Ama aslında ortada tek bir patron olur: Amerikan Doları yani ABD. Bunun ekonomik, finansal ve hatta uluslararası ölçüde politik sonuçları olur.”

Bu duruma bir an önce mani olmak isteyen Çin Halk Bankası, Devlet Konseyi ile iletişime geçerek bu proje için gereken izinleri almayı başardı. Çin Halk Bankası bu izinler sayesinde resmi olarak kendi dijital parasını geliştirmeye başlayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment