Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Kripto Para İçin Dahili Test Aşamasında Olduğunu Duyurdu

Çin Merkez Bankası Başkan Yardımcısı, ülkenin milli kripto para projesi dijital yuan için dahili test seviyesinde olduklarını açıkladı. Bu testlerde dijital merkez bankası parasının güvenilirlik ve olgunluk seviyelerinin sınanacağı belirtiliyor.

Bir süredir ciddi şekilde milli kripto para projesi üzerine çalışan Çin, dijital yuan yolunda adımları sıklaştırmaya başladı. Çin Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Fan Yifei, perşembe günü dijital paranın bazı iç testlerden geçtiğini duyurdu.

Merkez bankası başkan yardımcısı dijital yuan girişiminin, yeni teknolojiler yardımı ile dolaşımdaki banknot ve madeni paraları dijitalleştirme hareketi olduğu açıkladı. Yifei, dijital ödeme hizmetlerinin gelişmesi için elektronik sertifika ve imzaların kullanımını kolaylaştıracak araçların aktif kullanımına teşvik mesajı verdi.

cin-kripto-para-test

Harici Test Aşamasına Henüz Gelinmedi

Şu an için Çin Merkez Bankası dijital para denemelerini küçük bölgeler ile sınırlandırıyor. İç testlerin ülkenin güneyinde Guangdong Province, Xiongan New Area’nın da aralarında bulunduğu bazı bölgelerde yapılacağı geçtiğimiz mayıs ayında duyuruldu. Dijital yuanın Çin’de gerçekleşmesi beklenen 2022 Kış Olimpiyatları’nda kullanılması da planlar dahilinde.

Central University of Finance and Economics kurumunun dijital finans araştırma merkezi yöneticisi Chen Bo, Global Times’a yaptığı açıklamada dahili testin; çok aşamalı, detaylı ve titiz bir şekilde yürütülmesi gerektiğinin altını çizdi. Chen, harici testlere dijital yuanın kullanımı belli bir hacme geldiği zaman geçilebileceğini öne sürdü. Chen Bo, merkez bankasının bir sonraki test aşaması için hangi yönde kararlar alacağının belirsiz olduğunu da vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment