Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin, Libra’dan Önce Kripto Parasını Çıkarmak İçin Harıl Harıl Çalışıyor

Facebook’un kripto para projesi Libra’nın hakimiyeti ve meşruiyeti sorgulanadursun, bu alanda birçok ülke ve firma adeta harıl harıl çalışıyor. Daha önce Binance’in ülkelere yaptığı çağrıda, Venüs adında bir kripto para projesi geliştirmek için kolları sıvadığını sizlere aktarmıştık. İşte bu bilgiler ışığında,  bir haber de Çin’den geldi.

Libra’ya rakip olması açısından kendi ulusal kripto parasını çıkarmak için çalışmalara başlayan Çin hükümeti, bu alanda Libra’dan önce davranmak ve kendi kripto parasını bir an önce sahaya sürmek istiyor. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Renmin Üniversitesi öğretim üyesi Yang Dong, şu anda test sürecinde olduklarını ancak Libra’dan hızlı çıkmak için bu süreci hızla tamamlamaya gayret ettiklerini söyledi.

Yang, şöyle konuştu:

”Çin Merkez Bankası’nın kripto para projesini tam anlamıyla piyasaya çıkarabilmemiz için bazı testleri tamamlamak gerekiyor. Eğer bunu yaparsak eminim ki Libra’dan daha önce sahne alacağız. Zaten bu projede de Libra’dan esinlendiğimizi söyleyebiliriz.”

Yang, Çin Merkez Bankası’nın desteklediği bu ulusal kripto para biriminin test aşamasında bir sonraki adımın ise, merkez bankası ve ticari bankaların katılacağı süreçler olduğunu da ifade etti. Bakalım Çin, bu uğurda hedefine ulaşabilecek mi?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment