Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Mahkemesi: Ether ”Mülktür” ve ”Kanunlar Tarafından Korunmalıdır”

Çin içerisindeki mahkemelerden bir tanesi, geçtiğimiz günlerde Ethereum ağının kripto para birimi Ether için ilginç bir karara imza attı ve Ether’in ”mülk” olduğuna hükmetti. Çin yargısına göre mülk olan her şey ülke kanunları tarafından korunmalıdır.

ETH’nin Durumunu Reddedemeyiz

Haber ilk olarak 27 Eylül tarihinde Baidu isimli yerel haber kaynağında yayınlandı ve daha sonra cnLedger isimli sosyal medya yorumcusu tarafından çevrildi.

İsmi gizli tutulan bir teknoloji firmasının 20 ETH’si ile ilgili olan dava, büyük ihtimalle 2017 yılının Ağustos ayındaki bir ICO projesine uzanmakta.

ICO’nun piyasaya çıkmasından bir ay sonra Çinli yetkililer söz konusu fon toplama yöntemine adeta ‘çökmüş’ ve platforma el koymuş. Ancak daha sonra yatırımcılar yaptıkları yatırımların karşılığını istese de, firma sessiz kalmayı tercih etmiş.

Yatırımcılardan birisi tarafından dava sürecine taşınan olayın devamında, Şangay bölgesine bağlı Hongkou mahkemesi 20 ETH’nin mülk olduğuna hükmetti. Ancak burada ilginç olan ise Çin hükümetinin Ether gibi kripto para birimlerini kabul etmemesi konulu önceki ülke genelindeki kararı.

cnLedger’ın mahkeme kararı ile ilgili alıntısına göre, Hongkou mahkemesi konu hakkında şunları ifade etmekte:

”Çin Ether’in de dahil olduğu ‘dijital para birimlerinin’ parasal özelliklerini tanımıyor.”

”Yine de, Ether’in tam mülkiyet olarak yasalar tarafından korunması gerektiği gerçeğini de reddedemeyiz.”

Söz konusu kararın üst mahkeme tarafından reddedilip reddedilmeyeceği veya ülke içerisinde nasıl yankı bulacağı ise ilerleyen günlerde kesinlik kazanacak.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment