Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Visa CEO’su: Blockchain ve Kripto Paralar Şirket İçin ”Çok Kullanışlı” Değil

Visa Inc. CEO’su Alfred F. Kelly Jr., blockchain teknolojisinin ve kripto para birimlerinin uluslararası kredi kartı şirketi için o kadar da kullanışlı olmadığını ifade etti. Dün Boston College içerisinde düzenlenen bir etkinliğe katılan CEO, firmasının fintech açısından muhteşem bir başarı hikayesi olduğunu da vurguladı.

Blockchain Visa Tipi Müşteri Ödemeleri İçin Çok Yavaş

Boston College Executives Club etkinliğindeki bir öğle yemeği sırasında konuşan Kelly, yakın zamanların en sıcak iki fintech konusu hakkında konuştu; kripto para birimleri ve blockchain teknolojisi. Seyircilerden gelen sorular üzerine açıklamalarını genişleten CEO, iki yeniliğin de kısa vadede Visa için çok yararlı olmadığını belirtti.

Kelly özellikle blockchain teknolojisinin düşük hacimli ama yüksek değerli işlemler için tasarlandığını vurguladı. Kendisi bu tip transferlerin şu an Visa’nın sahip olduğu ünün tam tersini yansıttığını ekleyen CEO, şunları ifade etti:

”Bu ilginç bir teknoloji. Olayın merkezinde olmasa bize, bizim için iyi bir teknoloji.”

Visa CEO’su bunun yanı sıra teknolojinin Visa’nın yapabildiği kadar çok işlemi hiçbir zaman yapamayacağının altını da çizdi. Kelly geçtiğimiz tarihlerde Visa’nın blockchain teknolojisi ile ilgili aldığı patentlerin ne olduğu sorusuna ise, firmanın bünyesinde yenilik için her zaman yer bulunduğunu ifade ederek yanıt verdi. Firmanın şu sıralar Visa B2B Connect isimli bir proje üzerinde çalıştığını da itiraf etti.

Kripto para konusuna da değinen Kelly, kripto para birimlerinin ve Bitcoin’in çok yakın gelecekte bir ödeme aracı olarak kullanımının çok mümkün olmadığını ifade ederek konuşmasını noktaladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment