Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Milyarder: Blockchain Afrika’nın Maden ve Değerli Eşya Piyasasına Yardım Edebilir

Çinli bir milyarder ve teknoloji firması Ideanomics‘in de CEO’su olan Bruno Wu, blockchain teknolojisinin Afrika ülkelerindeki madenleri ve doğal kaynakları verimli ve kazançlı bir şekilde satabilmelerine yardım edebileceğini düşünüyor.

Wu, katıldığı Africa House Collective etkinliğinde yaptığı konuşmasında, blockchain ile ilgili oldukça faydalı yorumlarda bulundu.

Wu’nun CEO’su olduğu Ideanomics, veya önceki ismiyle Seven Starts Cloud Group, yapay zeka ve blockchain teknolojilerine satın aldıkları startup’lar ve direkt yatırımlar ile ciddi bir kaynak ayırdı. Teknoloji firması yeni piyasalara giriş yapmak için aynı onlar gibi yeni teknolojiler kullanıyor. CEO’su Çinli olsa da ABD tabanlı olan firma, yakın zamanda limanlardaki tedarik zinciri aracılarını ortadan kaldıracak bir ortak girişim duyurusunda bile bulundu.

Afrika’nın genel olarak blockchain teknolojisinden nasıl fayda sağlayacağı hakkında konuşan Wu, varlık üretiminin ve dağıtımının dijitalleştirilmesinin, kıtayı değerli eşya ve maden piyasasında ciddi bir konuma getirebileceğini ve ”kanlı elmas” olaylarının sonlandırılabileceğini belirtti.

”Afrika için daha iyi yarınlara sahip olmak, daha şeffaf bir gelecekten geçmekte. Blockchain ise bu konuda yardımcı olabilir.”

Wu geçtiğimiz tarihlerde Quartz kaynağı ile yaptığı bir röportajda, şu an için Afrika piyasasını araştırdığını ve Nijerya ile Kenya gibi ülkelerle ortaklığa açık olduğunu belirtmişti. Milyarder iş adamı bütün Afrika bölgesinin blockchain ile kalkınma hızında seviye atlayabileceği kanısında.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment