Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Merkez Bankası’nın Blockchain Raporunda Güvenlik Vurgusu

Çin Merkez Bankası, Finansal Dağıtık Defter Teknolojilerinde Güvenlik Tarifnamesi adlı yeni bir rapor yayınladı. Bu raporda blockchain uygulamalarına dair genel bilgiler veriliyor ve blockchain uygulamalarında ne gibi özellikler olması gerektiğinden bahsediliyor.

Güvenlik Vurgusu

8btc tarafından aktarılan bilgilere göre Çin Merkez Bankası ülkedeki blockchain kullanımını düzenleyebilmek için bazı maddeler hazırladı. İsminden de anlaşılabileceği üzere bu raporda başlıca güvenlik konusuna vurgu yapılıyor.

Çin Merkez Bankası tarafından hazırlanan 35 sayfalık bu raporda blockchain uygulamalarında olması gereken bazı özelliklerden, kullanılması gereken bazı sistemlerden bahsediliyor. Çin Merkez Bankası başlıca blockchain uygulamalarındaki temel donanım ve yazılım özelliklerine, kriptografik algoritmalara, uzlaşma (konsensus) protokollerine, düğümler (node) arası iletişime, akıllı kontratlara, işletim ve yönetim koşullarına değiniyor.

Bitcoin.com’un haberine göre Çin Merkez Bankası şu an için özellikle kimlik yönetimi, kişisel veri gizliliği, yasal uyumluluk ve ağ yönetim mekanizmalarıyla ilgileniyor. Ülkedeki blockchain projelerini belli bir standarta oturtmak isteyen Çin Merkez Bankası görünüşe göre ilk olarak bu alanlardaki belirsizlikleri çözmeye çalışıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment