Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Merkez Bankası: Dijital Para ile İlgili Net Bir Zaman Vermek Zor

Yerel basında çıkan haberlere göre, Çin Merkez Bankası (PBoC), kendi dijital paralarının çıkış tarihi için net bir zaman aralığı vermekten kaçınıyor.

Facebook’un kripto parası Libra’da Yuan’ın yer almayacak olması, gözleri iyice Çin Merkez Bankası’nın çıkarmaya hazırlandığı dijital para biriminin çevirirken, bu alanda ise yetkililerin henüz net bir zaman verme niyetinde olmadığı öğrenildi.

Konuyla ilgili çıkan makalede, Çin Merkez Bankası yetkililerinin ağzından, şu ifadelere yer verildi:

”Çin’in dijital parasını çıkarmak için yaptığı araştırma ve geliştirme çalışmaları şu anda iyi gidiyor ancak ülke olarak, şu aşamada net bir zaman aralığı vermemiz mümkün değil. Çin Merkez Bankası olarak bu konu ile ilgili daha fazla araştırma yapmalıyız, test süreçlerini yönetmeliyiz ve riskleri çok iyi bir şekilde anlamalıyız.”

Bu çıkan haberler, aslında Çin Merkez Bankası başkan vekili Mu Changchun’un Ağustos ayında söylediği şeyler ile çelişiyor. Bilindiği gibi başarılı isim, o dönem yapmış olduğu açıklamada çok ciddi mesafe kat ettiklerini söylemiş ve bu açıklamalar da, kripto para sektöründe ‘Çin’in merkez bankasının çıkaracağı dijital para birimi hazır’ yorumlarının yapılmasına yol açmıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment