Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Merkez Bankası Kripto Para Sektöründeki ‘Dolandırıcılar’ Hakkında Uyarıda Bulundu

Çin‘in merkez bankası, vatandaşları kripto para sektöründe insanları dolandırmak amacıyla oluşturulan projeler hakkında uyardı ve bu projelerden nasıl uzak durulabileceği ile ilgili bazı ipuçları paylaştı.

Dolandırıcılara Kanmayın

Çin Halk Bankası 24 Ağustos’ta bir bildiri yayınladı ve vatandaşları ‘Blockchain’ adını kullanarak insanları kandırmaya çalışan projeler hakkında uyardı.

Merkez bankası, insanların Blockchain’e duydukları ilgiyi kullanarak kötü yollarla para kazanmaya çalışan projeler hakkında şu bilgileri verdi:

  • Blockchain bazlı yasa dışı projelerin merkezleri büyük ölçüde yabancı ülkelerde bulunuyor ve bu projeler İnternet üzerinden yayılıyorlar. Bu gibi projeler para toplamak için online ödeme metotlarından da faydalanıyorlar.
  • Bazı blockchain projeleri, yatırımcı çekmek için aldatıcı yollara başvuruyor. Yanlış bilgilerle, bedava kazanç vaatleriyle projelerinin tanıtımını yapıyorlar. Bu gibi projeler genelde az riskle büyük gelir elde etmeyi vaat ediyorlar.
  • ‘Finansal yenilik’ kılıfına bürünen ve ‘statik’ veya ‘dinamik’ olarak gelir elde etmeyi vaat eden projelere de dikkat edilmeli.

Merkez bankasının yayınladığı uyarı bildirisinden bir kesit şu şekilde:

“Halkın Blockchain konusunda mantıklı davranması gerekiyor. İnsanlar ayrıca şahsi yatırım ilkelerini belirlemeli, riskleri fark edebilmeli, denk geldikleri yasa dışı faaliyetleri yetkililere bildirmeliler.”

Çin’deki yetkililer kripto para sektörüne karşı verdikleri mücadeleyi son zamanlarda iyice hızlandırdılar. Yetkililer bundan kısa bir süre önce ülkede kripto para tanıtımı yaptığı gerekçesiyle bazı otellere ve alışveriş merkezlerine çeşitli yaptırımlar uyguladılar. Yetkililer ayrıca Çinli vatandaşların 124 yabancı kripto para borsasına daha erişimlerini yasakladılar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment