Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’nın Dev Organizasyonu Blockchain Tabanlı Platform Geliştiriyor

Japonya‘daki Yeni Enerji ve Endüstriyel Teknolojileri Geliştirme Organizasyonu (NEDO), ticaret sektörünün gelişimine katkıda bulunmak için Blockchain tabanlı bir veri paylaşım sistemi geliştiriyor.

NEDO, Ekonomi Bakanlığı’na bağlı bir birim olan Ticaret ve Endüstri’nin bünyesinde faaliyet gösteren bir organizasyon. Endüstriyel ve enerji teknolojileri gibi alanlarda çeşitli araştırmalar yürüten ve Japonya’nın en büyük kamu yönetim organizasyonu olan NEDO, bilgi aktarımını ve ticaret sektörünü geliştirmek için Blockchain tabanlı bir proje üstünde çalışıyor.

NEDO, üstüne çalışmaya başladığı proje kapsamında lojistik veri paylaşımını dijitalleştirmek, hızlandırmak ve geliştirmek istiyor. NEDO’nun projesi sayesinde borsa, liman operatörü ve banka, sigorta şirketi gibi ticaret sektörünün içinde olan kuruluşlar çeşitli avantajlara kavuşabilirler.

Günümüz lojistik sektöründe veri paylaşımı çoğunlukla kağıt ya da PDF formatındaki belgeler üstünden yürüyor. NEDO ise mevcut düzeni değiştirerek çok daha etkili ve verimli bir sistem oluşturmayı hedefliyor. Konuyla ilgili bir basın duyurusu yayınlayan NEDO, veri aktarımı için kullanılan mevcut yöntemlerin hem para hem zaman israfına yol açtıklarını ve bu yöntemlerdeki hata payının yüksek olduğunu vurguluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment