Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Polis Kuvvetleri, OKEx Borsasının Kurucusunu Gözaltına Aldı!

Yerel haber kaynağının 11 Eylül tarihinde aktardığına göre, Çinli kripto para borsası OKcoin ve OKEx‘in kurucusu, dolandırıcılık iddiaları üzerine polis tarafından gözaltına alındı.

Sina News isimli yerel haber kaynağının yanı sıra çeşitli sosyal medya kanallarında da yer verilen haberde, OKEx’in kurucusu Star Xu‘nun, Şangay emniyet güçleri tarafından bir dolandırıcılık olayı ile ilgili gözaltına alındığı belirtildi. Daha sonra yetkililerce yapılan açıklamaya göre Xu’nun gözaltına alınma sebebi, kendisinin de hisse sahibi olarak yer aldığı WFEE Koin projesinde yaşanan sahtekarlık olayları.

Xu’nun Şangay polis istasyonunda çekilmiş çeşitli fotoğrafları sosyal medyaya sızdı ancak fotoğrafların hiçbirinde kendisinin kelepçeli veya şüpheli olarak tutuklandığını gösteren bir görüntü yok.

cnLedger isimli Twitter hesabının iddiasına göre ise, polisler tarafından yapılan ön araştırma sonucu Xu’nun Şangay menşeli firmasının söz konusu yasa dışı etkinlik ile hiçbir alakasının olmadığı sonucuna varılmış.


Polis Xu’yu 10 Eylül tarihinde soruşturmaya yardım etmesi için alıp, maksimum gözaltı süresi olan 24 saatin dolmasına 3 saat kala serbest bıraktı. OKEx kripto para borsası, ticari hacim konusunda Binance borsasını çok yakından takip eden dünyanın en büyük ikinci kripto para borsası konumunda.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment