Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’deki Dev Şirketten Kripto Para Hamlesi

Çin‘in en büyük şirketlerinden biri olan Sina Corp, yerel kripto para takipçilerini memnun edecek yeni bir adım attı. Şirket Sina Finance adlı uygulamasına yepyeni bir kripto para endeksi getirme kararı aldı.

Sina Finance kullanıcıları şirketin bu yeni hamlesi sayesinde Bitcoin, Bitcoin Cash ve Ethereum gibi kripto paraların ne durumda olduklarını, ne gibi bir performans sergilediklerini kolaylıkla takip edebilecekler.

Çin’de Yeni Gelişme

Çin şu ana dek kripto paralara karşı pek olumlu bir tavır sergilemedi. Ülkedeki yetkililer 2017 yılında yerel kripto para borsalarının kapatılması kararını almışlardı. Daha sonra ise önce ilk dijital para arzlarına (ICO), sonra kripto para madenciliğine karşı çeşitli yaptırımlar uygulanmaya başladı.

Çin’deki vatandaşlar tüm bu yaptırımlara rağmen kripto paralarla ilgilenmeye, yoğun bir şekilde kripto para ticareti yapmaya devam ediyorlar. Çin’in en büyük şirketlerinden biri olan Sina Corp’un bu yönde bir adım atması, aslında Çin’de kripto paralara duyulan ilginin bir göstergesi olarak görülüyor.

Sina Finance’in Yeni Endeksi

Dünya genelinde 100 milyondan fazla kullanıcısı olan Sina Corp’un hazırladığı yeni kripto para endeksi, ülkedeki vatandaşların kripto para fiyatlarını takip etmesini kolaylaştırıyor.

Bu uygulama şu an için yalnızca mobil cihazlardan kullanılabiliyor. Masaüstü veya dizüstü bilgisayarlarından Sina Finance uygulamasını kullanan kişiler bu endekse erişemeyecekler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment