Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“İnternet Kuşağı” Kripto Paralarla İlgilenmiyor

Kripto paralarla ilgili yapılan yeni bir ankete göre “internet kuşağı” olarak da bilinen kuşağı genel olarak kripto paralarla ilgilenmiyor.

SurveyMonkey Audience ortaklarından Cint tarafından ocak ayında yapılan bir ankete göre Z kuşağının kripto paralarla arası pek iyi değil. ABD‘de yaşları 13 ile 21 arasında değişen bin 884 vatandaşın katıldığı bu anket, internet kuşağının kripto paralarla ilgilenmediğini gösteriyor.

Kripto Para Almak İstemiyorlar

Cint tarafından düzenlenen bu anket, ABD’deki gençlerin kripto paralara büyük ölçüde ilgi duymadıklarını gösteriyor. Bu gençler kripto paraları takip etmedikleri gibi kripto para satın almayı da düşünmüyorlar.

Düzenlenen ankette katılımcılara “önümüzdeki altı ay içerisinde kripto para almayı düşünüp düşünmedikleri” soruldu. Yaşları 13-21 arasında değişen katılımcıların yüzde 52’sinin cevabı düşünmüyorum oldu.

Bu soruya cevap verenlerin yalnızca yüzde 5’i büyük ihtimalle alacaklarını, yüzde 6’sı belki alacaklarını, yüzde 15’i ise bir ihtimal alacaklarını söylediler.

Anketörlere göre gençlerin bu yönde cevaplar vermiş olmalarının en büyük sebeplerinden biri piyasanın durumu olabilir. Anketi düzenleyen kişiler, aldıkları bu cevaplar hakkında şöyle bir değerlendirme yapıyorlar:

“Piyasanın yeniden canlanması halinde gençler bu ankete farklı cevaplar verebilirler. Böylece kripto para almayı düşünen gençlerin toplam oranı yüzde 26’nın üstüne çıkabilir.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment