Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yeni Avrupa Merkez Bankası Başkanı Kripto Paraları Destekliyor

Avrupa Merkez Bankası 1 Kasım tarihinde yeni bir yönetim değişikliği yaşayacak ve bankanın başına Christine Lagarde gelecek. Kendisinin Avrupa Merkez Bankası Başkanı olması kripto para sektörü için olumlu bir gelişme olabilir çünkü kendisi kripto paralara genel olarak olumlu bir gözle bakıyor.

Lagarde’ın Kripto Para Desteği

Günümüzde bazı devlet yetkilileri kripto paraları ve Blockchain teknolojisini tamamen görmezden gelirken Christine Lagarde daha farklı bir tavır sergiliyor. Bu teknolojileri genel olarak yakından takip eden Lagarde, bunların finans sektöründe oynayabilecekleri rolün de farkında.

Lagarde, geçtiğimiz nisan ayı içerisinde kripto para ve Blockchain teknolojileriyle ilgili açıklamalarda bulunmuş, bu açıklamalarıyla dikkat çekmeyi başarmıştı:

“İster kripto para, ister varlık, ister para birimi, ister daha farklı bir şey…Ne derseniz deyin; dağıtılmış kayıt teknolojisini kullanan şeyler mevcut sistemi adeta sarsıyorlar. Tabii biz istikrarı kaybetmemek için sistemin çok fazla sarsılmasını istemiyoruz.”

Avrupa Merkez Bankası’nın Yeni Kararları

Kripto para sektöründeki bazı isimler Lagarde’ın gelişiyle birlikte Avrupa Merkez Bankası’nın kripto paraları desteklemeye başlayacağını düşünüyorlar. Ancak durum bu kadar basit olmayabilir.

Christine Lagarde kripto paraları yakından takip ediyor olsa da kendisinin merkezsiz kripto paralardan ziyade merkezi dijital paralarla ilgilendiğini belirtmek gerekiyor.

EToro analistlerinden Mati Greenspan, Lagarde’ın konu hakkındaki görüşlerini şöyle yansıtmıştı:

“Elbette Bitcoin’i desteklemiyor. Ama hem devlet destekli dijital paraları hem de XRP, JPMCoin gibi ödeme tokenlarını destekliyor.”

Durum böyleyken Lagarde’ın başa gelmesi Avrupa genelindeki kripto para sektörünü tam olarak ne yönde etkiler bilinmez.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment