Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Merkez Bankası: Libra’yı Düzenlememiz Lazım

Avrupa Merkez Bankası yöneticilerinden Benoit Coeure, Facebook‘un Libra adlı dijital para projesinin bir an önce düzenlenmesi gerektiğini düşünüyor.

Avrupa Merkez Bankası yönetim kurulu üyelerinden olan Coeure, geçtiğimiz gün Fransa’da Facebook’un dijital parası hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Gerek kripto para sektöründeki gerekse geleneksel finans sektöründeki pek çok isim Facebook’un geliştirdiği dijital paranın yeni bir varlık sınıfı olduğunu düşünüyor. Bu isimler mevcut finans yasalarının Libra’yı düzenlemek için yeterli olmadığını, bu doğrultuda yeni adımlar atılması gerektiğini düşünüyorlar.

Coeure da bu isimler arasında yer alıyor. Böylesine yeni bir varlığın gerekli düzenlemeler olmadan ortaya çıkmasına izin verilemeyeceğini düşünen Coeure şu yorumu yapıyor:

“Biz mali regülatörler olarak şu ana kadarkinden çok daha hızlı bir şekilde hareket etmek zorundayız.”

Uyarı Alarmı

Fransa’da konuşan Coeure, dijital paraların genel özelliklerinden de bahsetti ve bunların mevcut yasalarla düzenlenemeyeceklerini belirtti. Coeure tarafından yapılan açıklamalara göre dijital paraların ortaya çıkışı, günüüz finans yasalarının açıklıklarını ve zayıflıklarını ifşa etti.

Bu durumdan bahseden Coeure, regülatörler hakkında şunları söyledi:

“Tüm bu dijital para projeleri aslında hem regülatörler hem de kamu yetkilileri için bir uyarı alarmı niteliğinde. Çünkü bu projeler hem yeni sorular sormamızı hem de mevcut işleyişi geliştirmemizi sağlıyorlar.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment