Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’den Yeni Talimat: Blockchain, 5G ve Yapay Zeka Çalışmalarını Destekleyin

Çin Hükümeti geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde blockchain ile ilgili yaptığı çalışmaları hızlandırmaya başladı. Asia Times gibi yerel kaynakların haberine göre hükümet şimdi yeni bir adım daha atıyor.

Toplumsal Çalışma

Çin Endüstri ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (MIIT) 5G, blockchain ve yapay zeka alanlarında yapılan çalışmaları hızlandırabilmek için kolları sıvadı. Bakanlık bu doğrultuda ülke genelinde uygulanacak yeni bir program hazırladı.

Bakanlık ülke genelindeki her bir eyaletin ve özerk bölgenin bu alanlarda çalışan ekipleri desteklemesini istiyor. Her bir yerel yönetim, bölgedeki 10 farklı projeyi özel olarak seçerek bu projelerin tanıtımını yapabilecek. Hükümetin amacı yerel projeleri ulusal ölçekte tanıtıp, bu projeleri bir nevi referans noktası olarak kullandırmak. Yani Hebei eyaletinde blockchain ile ilgili çalışma yapan bir ekip Jiangsu eyaletinde çalışan bir ekibin neler yaptığını, ne gibi gelişmelere imza attığını görebilecek ve ondan ilham alabilecek.

Şirketler ayrıca Bakanlık’a doğrudan başvuruda bulunup yaptıkları çalışmaları bir showroomda sergiliyormuşçasına sergileyebilecekler. MIIT tarafından paylaşılan bilgilere göre böyle bir başvuruda bulunmayı düşünen şirketlerin;

“sosyal sorumluluk sahibi olmaları ve ileri düzey teknolojik çalışmalar yapmaları” gerekiyor.

Örnek Teşkil Edecek

Çin Hükümeti bu program sayesinde aslında eyaletler arasındaki iletişimi güçlendirmiş olacak. Farklı eyaletlerde çalışan ekipler bu program sayesinde Çin’in diğer bölgelerindeki girişimcilerin neler yaptıklarını görebilecekler.

Ülke genelinde 5G, yapay zeka ve blockchain alanlarında çalışan ekipler bu sayede adeta birbirlerine örnek teşkil etmiş olacaklar. Asia Times’ın aktardığı bilgilere göre hükümetin amacı bu sayede “yeniliği desteklemek, tüketim ürünlerinin kalitesini arttırmak ve Çinli tüketicilere daha iyi bir ortam sunmak.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment