Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in Yunnan Bölgesi Bitcoin Madenciliğini Yasaklamaya Hazırlanıyor

GÜNCELLEME: Bu içeriğin orijinal halinde, Yunnan’daki yetkililerin madenciliği yasaklamak için bir bildiri üstünde çalıştıkları belirtilmiştir. Sina’nın haberine göre Yunnan’daki otoriteler, madencilik operasyonlarının yasa dışı madencileri kapsayacağını açıkladılar.

Bitcoin ağındaki en büyük maden havuzlarından biri olan BTC.top’a göre Çin’in Yunnan bölgesindeki yetkililer, kripto para madenciliğini yasaklamaya hazırlanıyorlar. Çin’de halihazırda 3 bölge, bu yönde adım atmış durumda.

Forkast News’ün BTC.top’a dayandırdığı habere göre Yunnan’da enerjiden sorumlu yetkililer; madenciliğe getirilecek yasağın bildirisini hazırlamaya başladılar. Decrypt ekibinden Liam J. Kelly’nin aktarımına göre Çin’deki bazı madenciler, bu haberi teyit eder bir tavırla “Yunnan’daki savaşı kaybettiklerini” açıkladılar.

  • Çin Devlet Konseyi, 21 Mayıs’ta kripto para madenciliğine ve tradingine karşı sıkı önlemler alınacağını duyurdu.

  • Ondan 4 gün sonra, İç Moğolistan‘da kripto para madenciliğinin tamamen yasaklanması gündeme getirildi.


  • Şu ana dek İç Moğolistan, Xinjiang ve Qinghai’da madencilik yapmanın yasaklandığı biliniyor.


  • Yunnan’daki yetkililer, geçen ay yaşanan elektrik kesintileri yüzünden elektrik kullanımına yönelik bazı geçici kısıtlamalar getirmişti.


  • Xinjiang, Yunnan ve Sichuan’da faaliyet gösteren BTC.top, son zamanlarda yaşanan gelişmelerin ardından Sichuan’a ve Kuzey Amerika’ya yoğunlaşacağını bildirdi.


  • MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, bugünkü paylaşımında“Çin’in madenciliğe karşı aldığı önlemler, Bitcoin’in karbon ayak izinde ciddi bir düşüşe yol açacak, Bitcoin ağını daha da merkeziyetsiz hale getirecek, ağın güvenlik düzeyini artıracak, madenciliği daha kazançlı yapacak ve Kuzey Amerikalı madencilerin işine yarayacak.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!