Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’sunun Davasına Yeni Bir Avukat Katıldı

ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonunun; Ripple’a ve şirketin iki yöneticisine karşı açtığı davada davalı konumunda yer alan Brad Garlinghouse, avukat ekibine yeni bir isim kattı. Garlinghouse’un temsilcileri arasına Nicole Tatz de katıldı.

XRP’yi Bitcoin ve Ethereum’dan farklı olarak menkul kıymet olarak tanıyan Ripple, 8 yıl boyunca toplamda 1.3 milyar dolarlık kayıt dışı menkul kıymet satışı yaptığı iddiasıyla Aralık 2020’de Ripple’a, şirket CEO’su Brad Garlinghouse’a ve şirketin kurucu ortağı Chris Larsen’e dava açtı.

SEC, mayıs ayının başında Ripple’a karşı kendi aralarında toplamda 40 yılı aşkın deneyime sahip 2 yeni ismi davaya çağırmıştı. Tam olarak aynı olmasa da, benzer bir adım Ripple CEO’su Brad Garlinghouse’tan geldi. Mahkemeye sunulan belgede, Garlinghouse’un artık Nicole Tatz tarafından da temsil edildiği belirtildi.

  • Tatz; lisans derecesini 2010 yılında Georgetown Üniversitesinden; hukuk derecesini (juris doctor) 2016’da Georgetown Üniversitesinden aldı.

  • Stajını Columbia bölgesinde, genel yetkili mahkemeler arasında en yüksek dereceli olan ‘superior’ mahkemede, Hakim Florence Y. Pan’in altında yaptı.


  • Hukuk fakültesine geçiş yapmadan önce ABD Senatosu İçtüzük ve İdari İşler Komisyonunda muhabir olarak görev aldı ve finansal reform, seçim hukuku, oy hakkı sorunları alanlarında çalıştı.


  • Tatz, 2017’den beri Cleary Gottlieb adlı hukuk firmasında görev alıyor.

Sosyal medyadaki bazı isimler, Ripple tarafındaki avukat sayısının artmasının iyiye işaret olmayabileceğini düşünüyorlar. Herhangi bir dayanağı olmamakla birlikte, Ripple’ın davanın uzaması ihtimaline karşı hazırlık yapıyor olabileceği yönünde spekülasyonda bulunuluyor.

Bazı isimler ise Tatz’in geçmişte duruşma öncesi uzlaşmaları konusunda tecrübe sahibi olduğunu vurgulayarak, bunun Ripple adına olumlu şekilde yorumlanabileceğini savunuyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!