Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’de 1 Milyar Dolarlık Kripto Para Dolandırıcılığı!

Çin’deki WeToken adlı kripto para projesinin tıpkı PlusToken gibi bir dolandırıcılık projesi olduğu düşünülüyor.

2018 yılında kurulan WeToken projesine karşı büyük bir dava açıldı. Yerel kaynaklara göre WeToken ekibinden altı kişinin davası Çin’in Yancheng kentinde görülüyor. Dovey Wan’ın aktardığı bilgilere göre WeToken ekibinden birinin zamanında PlusToken dolandırıcılığıyla bağlantıları bulunuyordu.

WeToken duruşmasına ait olduğu düşünülen görüntü, Kaynak

İnsanlara pasif gelir elde etmeyi vaat eden bu proje Ekim 2019 tarihine kadar faaliyet gösteriyordu. Yerel kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre bu projeye 1 yıl içerisinde 200 binden fazla kişi kayıt oldu. Fakat davada öne sürülen iddialar doğruysa bu kişilerin çok büyük bir kısmı aslında dolandırıcılığa kurban gitmiş.

Dev Vurgun

Bir saadet zinciri gibi işleyen WeToken projesinin toplamda 501 tane farklı hiyerarşik katmanı bulunuyordu. WeToken bu yüzden diğer saadet zincirlerine kıyasla çok daha karmaşık bir yapıya sahipti.

Bu zincirin en üst katmanında yer alan isimlerin; para kazanma ümidiyle zincire dahil olan isimlerden yüklü miktarda para çaldıkları düşünülüyor. Çin’deki kaynaklara göre WeToken’ın yöneticileri insanlardan;

  • 46 bin adet Bitcoin,
  • 2 milyon adet ETH
  • 292 bin adet Litecoin
  • 56.bin adet Bitcoin Cash ve
  • 684 bin adet EOS çaldılar.

Çin polisine göre WeToken ekibinin yaptığı vurgun insanlara 7.6 milyar yuandan, yani 1 milyar dolardan fazlasına mal oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment