Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huobi CoinMarketCap’e Tepki Gösterdi

Huobi Başkan Yardımcısı Ciara Sun; CoinMarketCap’in verilerinin doğru olmadığını düşünüyor.

Binance bundan birkaç hafta önce CoinMarketCap’i satın aldığını duyurdu. CoinMarketCap bu gelişmeden bir süre sonra kripto para borsalarını ticaret hacimlerine ve likiditelerine göre puanlamaya, sıralamaya başladı. Fakat CoinMarketCap’in bu hamlesi birçok kişi tarafından eleştirildi.

Bunun başlıca sebeplerinden biri CoinMarketCap’in sıralamasında birinci sıranın Binance’e verilmiş olmasıydı. CoinMarketCap Binance’i “en iyi borsa” olarak gösteriyor göstermesine ama bunun sebebi Binance’in diğer borsalardan daha derin bir likidite havuzuna sahip olması değil, daha fazla ziyaretçisinin ve hacminin olması.

OKEx’in yöneticilerinden Alysa Xu kısa süre önce Weibo’da bununla ilgili görüşlerini paylaştı. Xu bu paylaşımında CoinMarketCap’in artık güvenilir bir platform olmadığını, Binance’in kontrolünde olduğunu söylüyordu.

Huobi’den Tepki

CoinMarketCap’in yaptığı borsa sıralamasına OKEx’in ardından şimdi Huobi’den de tepki geldi. Huobi Başkan Yardımcısı Sun; CoinMarketCap’in borsaları sıralamak için kullandığı ölçütlerin pek güvenilir olduğunu düşünmüyor.

Sun’ın açıklamalarına göre CoinMarketCap borsaları sıralarken borsaların toplam piyasa değerinin yüzde kaçından sorumlu olduklarını hesaba katmıyor. Sun hiçbir borsanın bu “veriyle oynayamayacağını” ve asıl güvenilir olan ölçütün bu olduğunu söylüyor.

Sun’ın açıklamalarına göre Huobi’ye Binance’ten çok daha fazla para yatırılıyor, Kaynak

Bunun ardından piyasadaki kurumsal yatırımcılarla ilgili de bir açıklama yapan Sun, bu yatırımcıların artık çok daha fazla kripto para aldıklarını söylüyor. Fakat kendisinin açıklamalarına göre CoinMarketCap bu paranın nereye girdiğine bakmıyor. CoinMarketCap bunun yerine borsaları sıralarken sitenin “ziyaretçi sayısına” bakmayı tercih ediyor.


 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment