Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OKEx Yöneticisinden Ağır Binance ve CoinMarketCap Eleştirisi!

OKEX’in üst düzey yöneticilerinden Alysa Xu, CoinMarketCap‘in (CMC) yaptığı güncel borsa sıralama değişikliği sonrasında tamamen taraflı bir hal aldığını belirtti ve platformun artık tam anlamıyla öldüğünü vurguladı.

Xu, 15 Mayıs tarihinde Çin’in Twitter’ı olarak bilinen Weibo’da yaptığı açıklamasında bütün sıralamaların temelinde adaletin ve eşitliğin olduğunu, CMC’nin ise artık öldüğünü ve yas tutmaya başladıklarını ifade etti. Peki Xu’nun CMC’ye böylesine tepki göstermesine neden olan olay tam olarak ne?

CMC’den Taraflı Değişiklik

Aslında CMC, tam da Binance‘in platformu satın almasından sonra böyle bir adım attı ve daha önce karşı çıktığı bir sıralama yöntemine geçti. CMC’nin borsa sıralamalarına girildiğinde artık sıralamanın hacme göre değil direkt olarak ağ trafiğine göre yapıldığı görülüyor. CMC’nin o tarihteki CEO’su Carylyne Chan Kasım 2019 tarihinde yaptığı açıklamasında borsaları ağ trafiğine göre sıralamanın doğru olmadığını belirtmişti.

Binance CEO’su da 14 Mayıs tarihinde yayınladığı gönderisinde ağ trafiğine göre sıralamanın %100 doğru olmamasına rağmen bunun hiç olmamasından iyi olduğunu ima etti ve hareketi desteklediğini gösterdi.

Binance’in yeni sıralamada 1. sırada yer alması ise şaşırtıcı bir gelişme olmadı ve şüphelerle tepkileri daha çok artırdı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment