Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum İşlem Ücretleri Neden Bu Kadar Pahalılaştı?

Ethereum kullanıcılar şu sıralar birdenbire artan işlem ücretlerinin sebebini anlamaya çalışıyorlar. Ağda yaşanan tıkanıklık işlem ücretlerinin de inanılmaz şekilde artmasına yol açtı ve yatırımcılar bunun tam olarak neyden kaynaklandığını bilmiyorlar.

Ethereum blockchain ağının yakıtı olarak da bilinen Gas fiyatı son ay içerisinde dört katına çıktı ve 41 gwei değerine kadar ulaştı. Daha önce de ETH ağında benzer artışla görülmüştü ve bu seferki artışın da yine benzer bir sebepten kaynaklandığı anlaşıldı.

Yeni Bir Ponzi Yapısı Ortaya Çıktı

Ethereum yatırımcılarının hem yavaş hem de daha pahalı işlem yapmasına sebep olan şey ise yeni bir Ponzi yapısı. MMM Global isimli Ponzi yapısı, Nisan ayının ortalarında bir kripto para araştırmacısı tarafından keşfedildi. Ponzi yapısının o tarihlerde bile bütün Gas’ın %8,5’unu kullandığı ortaya çıktı. MMM Global‘in bunun yanı sıra elinde en fazla Ethereum tabanlı PAX stablecoin’i bulunduran ağ katılımcısı olduğu da görülüyor. Firmanın Paxos Standart ile hiçbir ilişkisi olmaması ise oldukça şüphe uyandırıcı. Ether ağı da söz konusu Ponzi yapısının yaptığı PAX transferleri yüzünden aşırı tıkanıyor ve işlem ücretleri artış yaşıyor.

Bunun nereye kadar süreceği ise büyük bir soru işareti gibi gözüküyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment