Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CME’nin Bitcoin Opsiyonlarına Olan İlginin Artması, Boğa Sinyali Mi?

Skew Analytics tarafından paylaşılan verilere göre, CME’nin Bitcoin opsiyon sözleşmelerine olan ilgi kısa sürede 10 kat artış elde ederek aslında başarılması zor bir gelişme elde etti. Lider kripto para biriminin 10.000 doların üstünde kalıcılık elde edemediği ve basın saatine göre 9.000 dolara doğru indiği şu günlerde CME’nin Bitcoin ürününe olan bu ilgi tam olarak ne anlama geliyor?

Bitcoin

CME’nin Bitcoin vadelileri ve opsiyon ürünleri aslında direkt olarak kurumsal yatırımcıların alım satımına açık. Bu da BTC fiyatındaki dalgalanmalar sürse de devamlı olarak kurumsal yatırımcıların sektöre gelmekte olduğunu ve kurumsal sermayenin arttığını gösteriyor.

Kurumsal Yatırımcı Bitcoin’i Seçti

Geçtiğimiz haftalarda Paul Tudor Jones’un yaptığı açıklama aslında bunun bir kanıtı olarak düşünülse de 10 katlık ilgi artışı olaya tam anlamıyla nokta koymuş oldu. Kurumsal  yatırımcıların Bitcoin’e ve kripto para sektörüne yönelik ilgisi fiyatın 3.800 dolardan 10.000 dolara bu kadar hızlı çıkış yapmasında da etkili olmuş olabilir. Yine de CME’deki açık pozisyonların sayısına bakıldığında, BTC’nin uzun vadede yükselişine devam edeceği görülebiliyor.

Balinalar günlük olarak fiyatları maniple etseler de kurumsal yatırımcının gelmeye devam etmesi kaçınılmaz olanın daha hızlı gerçekleşmesini sağlayacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment