Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’de 6 Milyar Dolarlık Bitcoin Davasında Karar Çıktı!

İngiltere mahkemesi, 6 milyar dolardan fazla dolandırıcılık yapan ve bu varlıkları Bitcoin üzerinden aklamaya çalışan kişiyi suçlu buldu.

Çin vatandaşı olan ve İngiltere’de yargılanan Jian Wen, mahkeme tarafından suçlu bulundu. Ocak ayında yayınlanan mahkeme dosyalarında,  Jian Wen’in Çinli patronu Yadi Zhang‘a kara para aklama konusunda yardım ve yataklıkta bulunduğunu öne sürülmüştü.

Mahkeme dosyasına göre Jian Wen’in patronu Yadi Zhang, 2014-2017 yılları arasında 128.000’den fazla yatırımcıyı dolandırarak 6,3 milyar dolar haksız kazanç etti ve ardından Wen aracılığıyla bu paraların büyük kısmı Bitcoin’e çevrildi. Zang tüm bu operasyonun sonrasında sahte bir pasaportla İngiltere’ye gitmiş ve işlerin sarpa saracağını anlayınca ülkeden kaçmıştı.

Londra jürisi, iddiaları reddeden Jian Wen’in, eski işvereninin 2017 ile 2022 yılları arasında fonların aklanmasına yardım ettiğini tespit etti. İngiltere polisi, 2018 yılındaki bir operasyonda iddia edilen dolandırıcılıkla ilgili 2,2 milyar dolar değerinde Bitcoin’i ele geçirmişti. Söz konusu Bitcoinlerin Jian Wen tarafından aklanan dolandırıcılık paralarıyla alındığı kanıtlanmış oldu.

Halihazırda tutuklu bulunan Jian’ın kaç yıl hapis cezası alacağı 10 Mayıs’ta yapılacak duruşma sırasında kararlaştırılacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!