Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yang: Bitcoin’in Çin’de Yayılması Çok Zor

Global Coin Research’ün kurucusu Joyce Yang, Bitcoin‘in Çin’de yaygın bir şekilde kullanılma ihtimalinin çok düşük olduğunu düşünüyor.

Joyce Yang geçtiğimiz günlerde Anthony Pompliano’nun yayınına katıldı ve kripto para sektörünün Asya’daki genel durumundan bahsetti.

Öncelikle Batı ülkeleriyle Asya ülkelerindeki yatırımcılar arasındaki temel farklardan bahseden Yang, bu yatırımcıların genelde farklı noktalara ilgi gösterdiklerini düşünüyor. Yang’a göre bu farklılığı belli başlı projelerin reklamlarında görmek mümkün. Yang, özellikle Tron gibi projelerin Batılı yatırımcılar için farklı, Asyalı yatırımcılar için farklı reklamlar tasarladıklarını belirtiyor.

Asya’daki vatandaşların günümüzde zaten dijital ödemelere alışkın olduklarını söyleyen Yang, özellikle Çin’deki nakit para kullanımının gitgide azaldığını vurguluyor. Ancak Yang’a göre Bitcoin’in işi buna rağmen bir hayli zor.

Çin Hükümetinin yuan kullanımını yoğun bir şekilde teşvik ettiğini, yuanın ülke içerisindeki hemen hemen her türlü işlemde kullanılabileceğini söyleyen Yang, Bitcoin’in -Çin özelinde- en büyük işlevinin uluslararası ödemeler olacağını düşünüyor. Yang’a göre sadece uluslararası ödemelerde kullanılan bir para biriminin de yaygın bir şekilde kullanılmasını beklememek gerekiyor.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment