Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’de Endişe Veren Bitcoin Hash Rate Oranına Ulaşıldı!

Reuters tarafından aktarılan bir habere göre, Çinli Bitcoin madencileri artık küresel Bitcoin hash rate’inin yaklaşık olarak yüzde 66’sını kontrol etmekte.

Bitcoin Hash Rate’inin Yüzde 66’sı Kontrol Ediliyor

Çin’in hidroelektrik kaynakları ve madencileri ile ünlü Sichuan bölgesi bu orana ulaşılmasının birinci sebebi. Çin’in Bitcoin madenciliğindeki hash rate oranı 2019 yılının Haziran ayında yüzde 60 seviyelerinde iken, yakın zamanda yüzde 66’ya yükseldi ve 2017 yılından beri görülen en yüksek seviyeye çıktı.

Sichuan bölgesi tek başına küresel hash rate’in yüzde 50’sinden fazlasını kontrol etmekte ve bu bile tek başına Bitcoin’in merkeziyetsizliği için oldukça tehlikeli. Çin’in Yunnan, Xinjiang ve İç Moğolistan gibi diğer bölgelerindeki hash rate oranı Sichuan ile birleşince bu miktar yüzde 66’nın üzerine çıkmakta.

CoinShares araştırma birimi yöneticisi Chris Bendiksen ilgili araştırmasında hash rate odaklı bu güncel artışın daha gelişmiş madencilik donanımından kaynaklanıyor olabileceğini vurguladı.  Çin içerisinde kripto para madencilik sektörünü domine eden firma ise tahmin edilebileceği gibi Bitmain olarak öne çıkmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment