Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’deki Bakanlık Blockchain Teknolojisinden Faydalanmak İstiyor

Yerel haber kaynaklarından Xinhua tarafından yapılan habere göre Çin’in Endüstri ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, Blockchain teknolojisini çok daha yakından takip etmeyi planlıyor.

Xinhua’nın haberine göre Bakanlık, ülkedeki “endüstriyi düzenli ve sağlıklı bir şekilde kalkındırmak için” Blockchain teknolojisini kullanmayı ve Blockchain’i çeşitli alanlara entegre etmeyi planlıyor. Bakanlık konuyla ilgili yaptığı açıklamada Blockchain sektörünün hala gelişim aşamasında olduğunu vurguladı.

Bakanlık Blockchain teknolojisinden öncelikle finans alanında yararlanmayı, zaman içerisinde de daha farklı sektörlere entegre etmeyi düşünüyor. Blockchain teknolojisinden finans alanından sonra elektronik mevzuat hizmetleri, tedarik zinciri yönetimi, Nesnelerin İnterneti gibi alanlarda faydalanılacak.

Ülkedeki bilgi teknolojilerinin gelişiminden sorumlu olan bakanlık, Blockchain teknolojisin geliştirirken yerel yetkililerle ve çeşitli departmanlarla işbirliği yapmak istiyor. Bakanlık, Blockchain teknolojisin özellikle işletim gücü ve depolama gibi konularda geliştirmek istiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment