Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’den Dev Bitcoin Madencilik Şirketine 3,6 Milyon Dolarlık Para Cezası

Bitcoin madencileri için özel ekipmanlar geliştiren Bitmain, Pekin Vergi Dairesi tarafından ödenmemiş gelir vergileri nedeniyle para cezasına çarptırıldı.

Yerel bir ajansın yakın tarihte yayınladığı habere göre Çinli madencilik şirketi Bitmain, çalışanlarının kişisel gelir vergilerini ödememesi sebebiyle Pekin Vergi Dairesi tarafından 3,6 milyon dolar para cezasına çarptırıldı.

Bitmain’e yollanan tebligatta, kurumun Çin Halk Cumhuriyeti Vergi Tahsilatı ve İdaresi Kanunu kapsamınca çalışanlarının maaşları, ikramiyeleri ve ödenekleri gibi elde edilen gelirlerde ihlaller yaptığı vurgulandı.

Ünlü Çinli milyarder Jihan Wu tarafından kurulan Bitmain, Çin’in 2021 yılında kripto para yasağıyla birlikte ülkedeki operasyonlarını durdurmuştu. Çin ise o dönemden bu yana Bitcoin madencileri ve büyük traderlar üzerindeki vergi denetimlerini giderek hızlandırdı.

Öte yandan son dönemlerde Çin Hükümeti’nin, yakın zamanda kripto para sektörüne dair politik tutumunu gevşettiği düşünülüyor.

Yakın zamanda, yarı kamu kuruluşu niteliğindeki Çinli şirketlerin Hong Kong’daki kripto para faaliyetlerini teknik ve maddi anlamda desteklemesi ve Çin’de faaliyet gösteren şirketlerin kripto paralara yönelik çeşitli entegrasyonlar geliştirmesi ülkenin “dolaylı” desteğini kanıtlar nitelikte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!