Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in Blockchain Projesi BSN, NFT Platformunu Başlattı

Çin’in devlet onaylı blokchain altyapı projesi Blockchain Services Network (BSN), ülkede Non-fungible token’lar (NFT) için platform piyasaya sürdüğünü açıkladı.

Bir basın açıklamasında, BSN Dağıtılmış Dijital Sertifika (BSN-DDC) ağının, Çin’in yapmış olduğu regülasyonlarla uyumlu NFT’ler oluşturmaya yönelik bir yapı olduğu söylendi. Çin’deki yetkililerin, NFT sektöründe en yaygın olarak kullanılan Ethereum (ETH) blockchaini’ni önermediği bildirildi.

Blockchain Services Network bunun yerine BSN-DDC’de 10 Blockchain projesini kullanıma sunmayı planlıyor. Bunlardan 5 tanesi; Ethereum tabanlı Wuhan-Chain, Cosmos tabanlı IRISnet tarafından desteklenen Wenchang-Chain, Corda tabanlı Zunyi-Chain, EOS tabanlı Zhongyi-Chain ve FISCO BCOS tabanlı Tai’an-Chain olarak seçildi. Bu blockchain projeleri sayesinde itibari para ile alış-verişe imkan sağlamayı planladıkları bildirildi.

Bazıları devlet destekli olmak üzere birçok platform ile iş birliği yapılacağı da açıklandı. Bu ortaklar, müze ve müzayede evi Rong Bao Zhai, Hainan Kültür ve Sanat Eserleri Merkezi, NFT pazar yeri için ilk lisansı alan EY’ın blockchain kısmı, video teknolojisi hizmeti sunan Sumavision, Baiwang ve Hong Kong’un NFT şirketi Digital Art Fair Asia oldu.

Toplamda 26 kurucu ortağın olacağı projenin yol haritası ve yönetim yapısı mart ayında yapılacak lansmanda açıklanacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!