Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in Elektrikli Araç Devi Saldırıdan Bitcoin’i Sorumlu Tuttu: Justin Sun’dan Yardım Eli

Çin’in en büyük elektrikli otomobil markası NIO kurucusu Li Bin, şirkete yönelik düzenlenen saldırı ve şantajın ardından Bitcoin’i (BTC) hedef aldı. TRON (TRX) kurucusu Justin Sun ise Bitcoin’in suçsuz olduğunu söyledi ve Huobi eşliğinde yardım teklif etti. 

Geçtiğimiz günlerde Çin’in en büyük elektrikli otomobil üreticisi NIO’ya ait temel kullanıcı bilgileri ve araç satış verileri çalınmış ve saldırganlar şirkete şantaj yaparak verilerin sızdırılmaması karşılığında Bitcoin talep etmişti. Bu talebi şiddetle kınayan NIO Küresel Dijital Güvenlik Başkanı Lu Long, Bitcoin ile ödemeye yapmayacaklarını ifade etmişti.

NIO kurucusu Li Bin, yaşanan bu olayların ardından bu tarz şantajları kolaylaştırdığı için Bitcoin’e karşı olduğunu ve şirketin saldırganlara BTC ile ödeme yapmaktan taviz vermeyeceğini söyledi. Topluluk ise şirketin veri ihlalinde hatalı olduğunu ve iyi bir iş çıkarmadığını dile getirerek kurucunun sorumluluğu Bitcoin’e yüklemesine tepki gösterdi.

Justin Sun: Bitcoin masumdur!

Tüm bu yaşananlara cevaben yardım eli uzatan kişi ise TRON (TRX) kurucusu ve Huobi danışmanı Justin Sun oldu. Sun, NIO şirket yöneticilerine bilgisayar korsanını bulma konusunda yardım teklifinde bulundu. Bir Twitter gönderisinde konuya değinen Sun, yaşananları talihsiz bir durum olarak nitelendirirken “Li Bin’in şantaj olayını Bitcoin’e atfetmesi haksızlık” ifadelerine yer verdi.

Li Bin’in şantaj olayını Bitcoin’e atfetmesi haksızlık olur. Bitcoin’in şeffaf ve takip edilebilir yapısı itibari para ile yapılan nakit transferlerin aksine bize daha çok yardımcı olacaktır. Ben ve Huobi, bilgisayar korsanlarını mümkün olan en kısa sürede bulmak için ilgili hizmetleri sağlamaya da hazırız. Bitcoin masumdur.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!