Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in En Büyük Mesajlaşma Uygulaması WeChat, NFT’ler İle İlişkili 10’dan Fazla Hesabı Engelledi

Çin’in teknoloji devi Tencent Group’a ait sosyal medya platformu WeChat, “kripto spekülasyonlarını” ve “ikincil NFT alım satımını” gerekçe göstererek NFT’ler ile ilişkili 10’dan fazla hesabı engelledi.

Yerel haber kaynağı Global Times’ın 30 Mart tarihli haberine göre WeChat, NFT alım satımıyla ilişkili olan 10’dan fazla hesabı platformdan engelledi. Geçtiğimiz günlerde ülkenin popüler dijital koleksiyon platformu Xihu No.1’in hesabını engelleyen WeChat’in son askıya aldığı hesaplar arasında Art Meta, Huasheng Meta, iBox, One Meta ve Yidianshucang yer alıyor.

WeChat, konuyla ilgili yaptığı açıklamada bazı hesapları engelleyerek platformda “kripto spekülasyonları” ve “ikincil NFT alım satımı” gibi kural ihlallerini önlemeye çalıştıklarını söyledi.

Platformda birincil NFT alım satımı yapan WeChat hesaplarının Çin Siber Güvenlik İdaresi’ne kayıtlı blockchain şirketleriyle iş birliği yaptığını kanıtlaması gerektiğini ve ikincil NFT alım satımının ise tamamen yasak olduğunu vurgulayan WeChat, bu kuralları ihlal eden hesapların engellenebileceğini belirtti.

Bunu atlatmaya veya karşı koymaya yönelik hareketler tespit edilirse, söz konusu hesaplar kural ihlaline bağlı olarak engellenebilir veya kaldırılabilir.

WeChat ayrıca bazı NFT platformlarına da gerekli sertifikaları 1 Nisan tarihine kadar sunmaları konusunda uyarıda bulundu.

Çin, ocak ayında NFT ve kripto paralar arasında net bir ayrım yapmak istediğini belirtmiş ve devlet destekli blockchain projesi BSN aracılığıyla yalnızca itibari para ile ödeme yapılabilen NFT platformları üzerine çalışmaya başlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!