Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bakkt CEO’su Gavin Michael ve Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, Bitcoin (BTC) Hakkındaki Düşünlerini Paylaştı

Kripto borsası Bakkt (BKKT) CEO’su Gavin Michael, Bitcoin’in (BTC) dijital altın olarak görülmesinin kripto para endüstrisini “engellemeye” başladığını söylerken, Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz ise Bitcoin’in “prime time” (en başarılı, parlak) dönemine hazır olduğunu düşünüyor.

Gavin Michael ve Mike Novogratz 29-30 Mart tarihleri arasından sanal olarak düzenlenen “Barclays Crypto ve Blockchain Zirvesi“nde gerçekleştirdikleri sunumlarda Bitcoin hakkındaki son düşüncelerini paylaştılar.

Michael, Bitcoin’in dijital altın olarak görülmesine göndermede bulunarak “bir kasadaki altını temsil etmesi” için değil “eşler arası (peer-to-peer) dijital bir para” olarak tasarlandığını söyledi.

Dijital altın olarak görülen Bitcoin‘in aslında “yararlanabileceğimiz çok daha fazla özelliğe” sahip olduğunu belirten Michael ayrıca doların yanı sıra Bitcoin’i yasal ihale olarak benimsemeyen El Salvador‘un ve platformuna kripto paralar aracılığıyla bahşiş özelliği ekleyerek mikro ödemeleri mümkün kılan Twitter‘ın, Bitcoin ağının Satoshi Nakatomo‘nun orijinal “eşler arası dijital ödeme sistemi” vizyonuna geri döndüğüne dair kendisine umut verdiğini dile getirdi.

Novogratz ise sunumunda Bitcoin’e dijital altın olarak övgülerde bulundu .Bitcoin‘in birincil kullanım alanının “gerçekten kötü mali yönetime” karşı korunmak olduğunu söyleyen Novagratz, Rusya‘nın ulusal para birimi rublede yaşanan çöküşü ve Fed‘in karşılıksız para bastığı dönemin ardından ABD’nin yaşadığı mali sorunları örnek gösterdi.

Novogratz ayrıca bireyler, kurumlar ve emeklilik fonları arasında gün geçtikçe kullanımının arttığını belirttiği Bitcoin‘in, “prime time” (en başarılı, parlak) dönemine hazır olduğunu söyledi.

Bank of America (BofA) geçtiğimiz haftalarda yayınladığı bir araştırma raporunda, Bitcoin‘in son zamanlarda değer saklama aracı olarak ya da enflasyondan korunmak için kullanılan bir varlık olmaktan daha çok bir risk varlığı olarak işlem gördüğünü söylemişti

Analistler raporda ayrıca Bitcoin ile S&P 500 hisse senedi endeksi arasındaki korelasyonun ocak ayının sonunda tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) yükseldiğine ancak o zamandan beri düştüğüne, Bitcoin ve altın arasındaki korelasyonun ise geçtiğimiz haziran ayından bu yana neredeyse sıfıra yakın seyrettiğine yer vermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!