Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in Hükümet Destekli Blockchain Projesi BSN, NFT Sektörüne Atılıyor

Çin’in hükümet destekli projesi Blockchain Services Network (BSN), Çin’deki non-fungible token (NFT) endüstrisinin gelişimine katkıda bulunacak bir hamleyle NFT uyumlu bir altyapı kurmaya hazırlanıyor.

Kısaca BSN-DDC (Blockchain Services Network-Dağıtılmış Dijital Sertifika) olarak adlandırılacak altyapı; sahip olduğu NFT’leri idare etmek isteyen işletme ve kullanıcılara kendi kullanıcı portallarını ya da aplikasyonlarını oluşturmaları için gerekli arayüzü sağlayacak.

BSN-DDC, ismindeki ‘dijital sertifika’ vurgusuyla kripto paralar ile bağlantılı NFT’lerden ayrışıyor.

South China Morning Post’un aktarımına göre Red Date Technology’nin CEO’su He Yifan, kripto para kullanımının yasaklandığı Çin’de NFT’lere ilişkin “bir hukuki sorunun olmadığını” söyledi. BSN’nin kuracağı altyapıda sadece Çin yuanı ile işlem yapılabilecek.

BSN’nin kurucularından Red Date Technology, projenin gelişiminde China Mobile, China UnionPay ve hükümete bağlı bir think tank olan Çin Devlet Bilgi Merkezi ile birlikte çalıştı. Şirket, kurulacak yeni portallardan biri için Türkiye-Çin İktisadi Eşleştirme Merkezi (TUCEM) ile iş birliği yapacağını açıklamıştı.

Temeli 2018’de atılan ve şimdiye dek 20’den fazla blockchain ile entegrasyon sağlayan Blockchain Services Network’ün kuracağı yeni NFT altyapısı, Ethereum ve Corda dahil olmak üzere 10 farklı blockchain ile entegrasyon sağlayacak.

He Yifan, SCMP’ye verdiği demeçte, Çin’deki NFT endüstrisinin önümüzdeki yıllarda ne kadar büyüyebileceğine dikkat çekti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!