Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana (SOL) Kriptonun Visa’sı Olabilir -Bank Of Amerika

ABD’nin en büyük bankalarından Bank Of Amerika (BofA), Solana’nın (SOL) sağladığı avantajlar ile gelecekte Ethereum’u (ETH) geride bırakıp dijital varlık ekosisteminin Visa’sı olabileceğini düşünüyor.

Bank Of Amerika dijital varlık stratejisti Alkesh Shah, 11 Ocak tarihli bir araştırma notunda Ethereum‘un rakibi Solana‘nın “dijital varlık ekosisteminin Visa’sı” olabileceği öngörüsünde bulundu.

Solana’nın avantajlarının dezavantajlarının önüne geçtiğini düşündüğünü söyleyen Shah;

Solana, tüketicilere yüksek verim, düşük maliyet ve kullanım kolaylığı sağlama yetenekleri ile mikro ödemeler, DeFi, NFT’ler, merkezi olmayan ağlar (Web3) ve oyun gibi kullanım alanlarında optimize edilmiş bir blockchain sağlar.

açıklamalarında bulundu.

Shah, Solana’nın düşük ücretleri, kullanım kolaylığı ve ölçeklenebilirliği sayesinde Ethereum’un kullanım alanlarının yüksek değerli işlemlerde kimlik, depolama ve tedarik zinciri kullanımları ile sınırlı kalacağını ve Ethereum’un pazar payının bir kısmını alabileceğini öne sürdü.

Ethereum, ağ tıkanıklığına yol açan ve bazen gönderilen işlemin değerinden daha yüksek olan işlem ücretleri yol açan ölçeklenebilirlik pahasına merkeziyetsizliğe ve güvenliğe öncelik veriyor.

dedi.

Visa saniyede ortalama 1.700 işlem (TPS) işler, ancak ağ teorik olarak en az 24.000 TPS işleyebilir. Şu anda Ethereum ana ağında 12 TPS işlem işlenirken Solana ise  65.000 TPS’lik bir limite sahip bulunuyor.

Shah ayrıca ölçeklenebilirliğe öncelik veren Solana’nın, merkeziyetsizlik ve güvenli blockchain izleniminden ödün verdiğini kabul etti.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!