Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Visa, Geçerli Olduğu 200’den Fazla Ülkede CBDC’lerin Kullanımı İçin Adım Attı

Visa, dijital merkez bankası paralarını (CBDC), kendi kartlarının ve dijital cüzdanlarının geçtiği her yerde kullanabilmek için blockchain yazılım hizmeti sunan ConsenSys ile ortaklık kurdu.

Visa’nın küresel CBDC lideri Catherine Gu, bir röportajında, ConsenSys ile gerçekleştirdikleri ortaklık sonucunda müşterilerinin CBDC bağlantılı Visa kartlarını veya dijital cüzdanlarını, Visa’nın kabul edildiği her yerde kullanabileceklerini söyledi.

Her şey planladıkları gibi olursa CBDC’lerin finansal hizmetlerinin genişleyeceğini söyleyen Gu, daha güvenli olacağını düşünerek hükümetler için daha “çekici” bir teklif olacağını belirtti.

Visa’nın gerçekleştirmeyi planladığı CBDC ödeme yöntemi, Gu’ya göre CBDC’lerin mevcut ödeme ağlarına geçişi için bir köprü görevi göreceğini düşünüyor. Ayrıca Catherine Gu, projenin pilot sürümü için ilkbahardan itibaren merkez bankalarıyla çalışmayı planladıklarını söyledi.

Visa geçtiğimiz aralık ayında, birlikte çalıştığı banka ve finans kurumlarına kripto para konusunda danışmanlık hizmeti sağlamaya başlayacağını duyurmuştu.

Bankalar ve finans kurumları, kripto para odaklı kurumsal stratejilerini belirlerken ve bunun için gerekli ekipleri kurarken Visa’dan danışmanlık hizmeti alabilecek.

Ayrıca ConsenSys, Ethereum ağının genel verimini ve işlem hızını arttırmak üzere tasarlan ConsenSys RollUps çözümünü planlamak için Mastercard mühendislik ekibinin uzmanlığına başvurmuştu.

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!