Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kosta Rika’daki Hidroelektrik Santrali Kripto Para Madenciliğine Yöneldi

Kosta Rika’da kahve ağaçları ile çevrelenmiş Poás Nehri’nin yakınlarındaki bir hidroelektrik santrali, faaliyetlerini kripto para madenciliğine yönelerek sürdürmeye başladı.

Kosta Rika’nın başkenti San Jose’ye 40 kilometre uzaklıktaki Poás Nehri’nin yakınlarında bulunan bir hidroelektrik santrali, yaklaşık otuz yılın ardından iş modelinde değişikliğe gitme kararı aldı.

Hükümetin pandemi sırasında ortaya çıkan enerji fazlalığı sebebiyle bu santralden elektrik satın almaması, söz konusu santralin kripto para madenciliğine yönelmesiyle sonuçlandı.

Reuters’ın aktarımına göre santral artık içerisinde 150 müşteriye ait olan ve aralıksız şekilde çalışan 650’den fazla cihazın bulunduğu sekiz konteynere enerji tedarik ediyor.

Santrali ve ona bağlı Data Center CR adlı tesisi işleten aile şirketinin yöneticisi Eduardo Kooper, “Faaliyetlerimizi dokuz ay boyunca durdurmak zorunda kalmıştık. Bundan tam bir yıl önce Bitcoin’i, blockchaini ve dijital madenciliği öğrenmeye başladım.” dedi ve “Başta şüpheyle yaklaştım ama bu şeylerin çok fazla enerji tükettiğini, bizim de enerji fazlamız olduğunu fark ettim.” şeklinde ekledi.

Yaklaşık 13 milyon 500 bin dolar değerindeki üç santrali işleten ve üç megavatlık kapasitesi bulunan şirket, kripto para madenciliğine yönelebilmek için yaklaşık 500 bin dolarlık yatırım yaptı.

Kooper, dünya genelindeki kripto madencilerinin temiz ve ucuz enerji kaynakları bulmaya çalıştığını belirterek, Kosta Rika hükümetini bu madencileri ülkeye çekme konusunda harekete geçmeye çağırdı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!