Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Bitcoin Madencileri Fatura Ödemekte Zorlanıyorlar

Çinli bir muhabir, Çin’de bulunan Bitcoin madencilerinin elektrik faturalarını ödemekte zorlandığına dair yaptığı bir haberi paylaştı. Muhabir, Çin hükümetinin kara para aklama ve çeşitli dolandırıcılıklar nedeniyle kripto para ile yapılan işlemleri yavaşlatmasının en çok madencileri etkilendiğini aktardı.

Kripto madenciliği sektörü üzerine haberler yapan Wu Blockchain, Çinli Bitcoin madencilerinin karşılaştığı sorunlara ilişkin bir haber yaptı. Yaptığı haberi Twitter üzerinde paylaşan muhabir, Çinli madencilerin elektrik faturalarını ödeyemediklerini söyledi.

Madencilerin %74‘ünün bu zorlukla karşı karşıya kaldığını belirten Wu, madencilerin faturalarını ödemek için çıkardıkları BTC ve ETH’leri Çin yuanına (CNY) çevirmek zorunda kaldıklarından bahsetti. Muhabire göre bu durum, kripto para madencilerini Çin’den ABD ve Kazakistan gibi ülkelere yönlendirecek bir faktör olacak.

Satış yapmakta zorlanıyorlar iddiası

Haberde, 2020 yılının başından beri Çin hükümetinin kara para aklama operasyonları kapsamında dolandırıcıları yakalamaya çalışmasının Çin yuanına dönüştürülen kripto para sayısını düşürmüş olduğu belirtildi. Fakat Çinli Bitcoin madencilerinin büyük kısmının karşılaştığı yüksek elektrik faturaları nedeniyle sahip oldukları Bitcoin ve Ethereum’ları yuana çevirmek zorunda kaldıkları aktarıldı.

Haberin detaylarında, Çin hükümetinin kara para aklama operasyonu çerçevesinde kripto paraların CNY’ye çevrilmesinin azalması, madenciler için olumsuz bir unsur olarak gösterildi. Çinli madencilere yasal baskı uygulandığını öne süren CoinDesk gibi kaynaklar, madencilerin satış yapmakta zorlanmaya başladığı mesajını verdi. Bunun Bitcoin’in üstündeki satış baskısını azaltabileceği düşünüldü.

The Block ekibinden Larry Cermak ise konuyla ilgili yaptığı paylaşımda bu iddiaları gerçekçi bulmadığını belirtti. Cermak, Bitcoin veya Ethereum madencilerinin sorunsuz bir şekilde satış yapabildiğini belirtti.

Bir madenci 1 ay boyunca işlem yapamadı

Wu’nun aktardıklarına göre, bir Bitcoin madencisi elektrik faturasını ödeyemediği için bir ay boyunca işlem yapamadı. Madenci, elinde bulunan parayı yuana çevirme işlemini gerçekleştiremediğini söyledi. Bununla birlikte, madencilere özel hizmet veren bazı OTC borsalarının da işlem yapamaz hale geldikleri ifade edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!