Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Haftalık Bakış: Dikkat Edilmesi Gereken Bitcoin Haberleri (16-22 Kasım)

16-22 Kasım – Bitcoin, geçen hafta 16 bin dolar barajını yıkarken hafta sonu yeniden 15 bin dolar seviyelerine geriledi. BTC fiyatı yeni hafta ile yeniden 16 bin dolarlık direnci aşmayı başardı ve şu an 16 bin 230 – 16 bin 240 dolar sularında seyrediyor. Dünya genelinde artan koronavirüs vakalarının yarattığı belirsizlik ortamının da ivmesi ile BTC kısa vadede rotasını daha da yukarı çevirebilir.

Haftalik-Bitcoin-Haberleri-16-22-Kasim
Bitcoin için 1 haftalık fiyat değişimini ve piyasa hakimiyetini gösteren grafik. Kaynak

Koronavirüs tüm dünyayı yeniden pençesine aldı

Giderek çoğalan COVID-19 vakalarıyla insanlar, hükümetlerin insan etkileşimine dayanan işletmelerin çıkarları ile çatışacak şekilde katı sosyal mesafe önemleri almasını bekliyorlar. Böyle bir durumda ABD‘de de işsizlik verileri artabilir ve ekonomik toparlanma engellenebilir.

Uzmanlara göre ABD ekonomisinin tek yükseliş umudu, özellikle Pfizer ve BioNTech’in geçen hafta yaptığı açıklamaların istenilen yönde sonuç vermesi olabilir. Fakat %90 üzerinde sonuç verdiği iddia edilen aşının tüm dünyayı pandeminin pençesinden kurtarması için orta vadeli bir zaman gerekiyor. Bu zaman zarfında ise Bitcoin güvenli liman olarak rakiplerinden sıyrılarak, iyi performansını sürdürmeye devam ediyor.

Teşvik paketi Bitcoin için katalizör olur

ABD genelinde pandemi tablosu giderek kötüleşirken yayınlanması beklenen teşvik paketi için de talepleri arttırdı. Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, son toplantıda düşük faiz oranları ve sonsuz tahvil alımlıyla bir teşvik paketi çıkarılmadan ilerlenemeyeceği konusunda uyarılarda bulundu.

Yardım paketi, aylarca sürüncemede kalmış şimdi ise ABD seçimlerinin sonrasına ötelenmişti. Şu an ise gözler, Georgia Senatosu’ndaki 2 boş koltuk için devam eden ikinci tur seçimlerine dönmüş durumda. Koltuklar Joe Biden lehine kazanılırsa, Senato’nun ikinci koronavirüs paketini yürürlüğe koymak için daha hızlı adımlar atacağı öngörülüyor.

ABD’de açıklanacak önemli veriler

Amerika Birleşik Devletleri tarafından açıklanan veriler, ülke genelindeki ekonomik tablo için temel göstergeler olarak sayıldığından dolayı Bitcoin için de önemli sayılıyor. Bu verilerde ABD ekonomisine yönelik zayıf endeksler, Bitcoin fiyatı için bir ivme olabilir.

19 Kasım Perşembe günü, işsizlik başvurularının başlayacağı duyuruldu. Aynı gün, Philadelphia Fed ve önde gelen ekonomik göstergeler endeksinin de açıklanması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!