Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Devi KuCoin NFT Borsası Açıyor

Dev kripto para borsası KuCoin, önümüzdeki birkaç ay içinde NFT borsası açmayı planladığını açıkladı. KuCoin’in bu hamlesi ile özellikle şu anda daha çok koleksiyoncuların ilgi odağındaki NFT tokenlarının kullanımının yaygınlaşacağı düşünülüyor.

Non-fungible tokens olarak bilinen NFT’ler, özellikle koleksiyoncular için oldukça önem taşıyan özel kriptografik tokenlar olarak biliniyor. 13 Kasım tarihinde KuCoin tarafından yapılan açıklamada ise Dego.Finance NFT varlıklarına ilişkin bir mevduat sisteminin 16 Kasım’da ve bu varlıkların çekim işlemlerinin ise 20 Kasım’da kendi likidite işlem platformu Pool-X üzerinden yapılabileceği açıklandı.

KuCoin CEO’su: “Zengin bir NFT dünyası inşa etmek için daha fazlasını yapacağız.”

Dev kripto para borsası KuCoin CEO’su Johnny Lyu da konuya ilişkin birtakım açıklama yaptı. KuCoin’in NFT pazarına çok dikkat ettiğini belirten Lyu, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Şu anda NFT’lere dair pazarda yeteri kadar ilgi olmasa da NFT’lerin potansiyelleri harika. NFT’ler, ileride blockchain üzerinde bir sanal dünya dahi yaratabilir. Bu nedenle kullanıcıların NFT’ye yatırımını kolaylaştırmak için NFT Trading Board‘u başlattık. Bununla birlikte projenin gelişebilmesi için Dego.Finance’a 100.000 KCS bağışladık. NFT alanında karşılaşılan sorunları çözmek ve zengin bir NFT dünyası inşa etmek için daha fazlasını yapacağız.”

NFT’ler özellikle koleksiyon ve sanat eseri gibi farklı alanlarda zengin uygulama alanına sahiptir. Eşsiz ve bölünmez oluşları ise kripto para pazarında kendilerine ait ayrı bir kitle oluşmasını sağlamıştır. KuCoin’in bu hamlesi ile birçoğu on-chain işlemlere yabancı olan NFT tokenlarının yaygınlaşmasında ve likiditelerinin iyileştirilmesinde önemli bir kaynak haline geleceği düşünülüyor.

NFT verilerinde artış yaşandı

PR Newswire, NFT kullanımına ilişkin NFT veri analizi web sitesi NonFungible.com’un yayımladığı raporu aktardı. Buna göre 2020’nin ilk yarısında NFT işlem hacmi yıllık %300 artışla 230 milyona çıkmış bulunuyor. Aktif kullanıcı sayısında ise %5.7’lik bir artış yaşandığı ve kullanıcı sayısının 78.881’e ulaştığı açıklandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!