Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Blockchain Firmalarından Kripto Para Atağı!

Çin’in en büyük blockchain birliklerinden birisi olan BBAA’nın Başkanı Yedong Zhu, geçtiğimiz günlerde CCTV üzerinden yaptığı konuşmada Çin içerisindeki kripto para ve blockchain sektörüne dair bilinmeyenleri açıkladı.

Zhu ilk olarak Bluebook on Blockchain isimli araştırmanın verilerini sunarak konuşmasına giriş yaptı. Çin içerisinde blockchain tabanlı 28.000 kurum olduğunu belirten Zhu, bunların yüzde 90’a yakınının kendi kripto para birimini piyasaya sürmeyi hedeflediğini ve asıl amaçlarının blockchain değil, kripto paralar olduğunu itiraf etti.

BBAA Başkanı tarafından aktarılan bilgilere göre 4.000 Çin merkezli blockchain şirketi sadece blockchain teknolojisine odaklanmış durumda. Geri kalanlar ya hisse değerlerini arttırmak ya da kendi kripto para birimlerini piyasaya sürüp ‘zengin olmak’ için bu yolu seçmiş gibi gözüküyor.

Çin yönetimi bundan kısa süre önce blockchain teknolojisine yönelik önemli açıklamalar yapsa da, blockchain’i amacı dışında kullananlara karşı da dikkatli olunacağını açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment