Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Dev Tencent’ten Web3 Katılımı İçin 4 Altcoin ile İş Birliği

Çinli dev teknoloji şirketi Tencent’in bulut hizmetleri sağlayıcısı Tencent Cloud, Web3 katılımını duyurdu ve bu kapsamda dört altcoin ile iş birliği yapacak.

Tencent Cloud 22 Şubat tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı duyuruda, küresel bir büyüme trendi yakalayan ve internet teknolojisinin gelecek noktası olarak nitelendirdiği Web3’ü önemli ölçüde destekleyeceğini açıkladı.

Şirket duyuruda, Web3 geliştiricilerine önemli derecede destek olacağını belirttiği teknolojiye dair yol haritasını açıklarken Ankr (ANKR), Avalanche (AVAX), Scroll ve Sui iş birliğini hakkında açıklamalarda bulundu.

Tencent, Web3 alanındaki güvenlik, depolama, kimlik yönetimi, ara katman yazılımı, geliştirme araçları gibi teknolojilerle geliştiricileri hedeflerken bulut çözümü ipuçları, pazarlama atölyeleri ve Tencent ekosistemi ve kaynaklarından da yararlanma fırsatı sunacağını da açıkladı. Şirket, seçilen Web3 geliştiricilerine ürün entegrasyonu ve iş birlikleri konusunda öncelik verileceğinin altını çizdi.

Tencent bunların yanı sıra Ankr, Avalanche, Scroll ve Sui ile de çeşitli iş birliklerini duyurdu.

Şirket Web3 altyapı sağlayıcısı Ankr ile yüksek performanslı ve küresel olarak dağıtılmış merkeziyetsiz bir Uzaktan Prosedür Çağrısı (RPC) node ağı sağlayan blockchain API hizmetleri paketi geliştirmek için anlaşma imzaladı.

Tencent ve Avanlanche iş birliğinde, Avalanche’ın ölçeklenebilir yüksek kaliteli çözümlere erişiminin sağlanacağını duyurdu. Şirket Avalanche ile tam senkronize bir node sistemi kurulacağını ayrıca iki şirket arasında teknoloji transferi yapılacağını bildirdi.

Ethereum katman-2 ölçeklendirme çözümü Scroll’un ise yapılan anlaşma kapsamında, Web3 alanında ilk ölçeklendirme çözümü için Tencent Cloud altyapısına erişiminin sağlanacağı belirtildi.

Ayrıca yakın zamanda açıklanan ilk olarak Mysten Labs tarafından geliştirilen oyunlara yönelik katman-1 blockchain’i Sui ise Tencent Cloud ile yaptığı iş birliğine de açıklamada yer verildi. Anlaşma kapsamında, Sui’nin Tencent Cloud’un bulut hizmetleri altyapısı ile kendi Web3 oyun deneyimi uzmanlığını birleştirerek on-chain oyun geliştirme araçları ve oyun deneyimini optimizasyonu üzerinde çalışılacağı belirtildi.

Pratik Bir Metaverse Çözümü: Metaverse-in-a-Box

Ayrıca Tencent, Web3 alanında geliştiricilere pratik bir çözüm sunan ürünü Metaverse-in-a-Box’ın da yol haritasına dair detaylara açıklamasında yer verdi. Çeşitli çözümlerin kolayca entegre edilmesini sağlayan bir geliştirici araç olarak nitelendirilen Metaverse-in-a-Box’ın geliştirici toplulukları için daha fazla esneklik ve sürükleyici bir deneyim sunacağı öne sürüldü.

Tencent Cloud Başkan Yardımcısı Tommy Li, şirketin gelişmiş teknolojisi ve sektör deneyimi üzerine inşa edilen Metaverse-in-a-Box’ın kullanıcıların Metaverse’e olan yolculuğunu hızlandırma hedefiyle sunulduğunu dile getirdi.

Tokenlarda %50’ye Varan Değer Artışı Görüldü

İş birliği haberinin ardından Coingecko verilerine göre ANKR ve AVAX son 24 saat içerisinde sırasıyla %47 ve %2,1 değer kazandı. Yazım itibariyle ANKR ve AVAX 0,04922 ve 20,53 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Öte yandan Sui’nin herhangi bir yerel token’ı olmamasına rağmen benzer bir isme sahip Salmonation da (SUI) açıklama ile yakın zamanlarda %18’e yakın değer artışı görüldü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!