Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Eski Bankacı “Dijital Para Çağının” Geldiğini Düşünüyor

Çin’in finans piyasalarının en önemli isimlerinden birisi, dijital paraların ve kripto para birimlerinin çok yakında bütün para birimlerinin yerini alacağını ve baskın mali sistemin temellerini değiştireceğini ifade etti. Dijital para sisteminin ilk başta itibari para sistemine bunların enjekte edilmesi ile beraber değişeceğini ifade eden Çinli eski ekonomist ve bankacı Wang Yongli, değişimin yakın olduğunu ifade etti.

Yongli, birçok merkez bankasının kendi dijital parasını geliştirmek için çalışmalara başladığını ve yakında bu konuda önemli bir adım atılacağını ifade etti. Çin’in dijital para birimi DCEP neredeyse 4 yıl geliştirilmekte ve bunun 2021 yılındaki olimpiyatlarda piyasaya tam anlamıyla sürülmesi bekleniyor.

İlk başta “çift sirkülasyon” sisteminin görüleceğini belirten Yongli, bunun dijital paranın kullanımını önemli ölçüde arttıracağını ve kullanıcıların dijital para için daha ılımlı bir görüşe sahip olacağını belirtti. Gerçekten de dijital paranın aynı itibari para gibi kolay kullanılabilir olması kripto paralar için de her şeyi değiştirebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment