Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Kaç Dolar Oldu? Winklevoss Bitcoin Almayı Düşünenler İçin Ne Dedi?

Dünyanın en büyük kripto parası olan Bitcoin’in fiyatı şu anda hala 11 bin doların üstünde. Peki ünlü milyarder Cameron Winklevoss, şu an Bitcoin almayı düşünenler için ne söyledi?

Kısa süre önce 12 bin dolar seviyesini aşan Bitcoin bu seviyenin üstünde kalmayı başaramadı. Fakat BTC 12 bin doların altına düşse de şu an için 11 bin doların üstünde seyretmeye devam ediyor. PlanB gibi bazı ünlü analistler Bitcoin’in şu an için gayet iyi durumda olduğunu söylüyor ve BTC fiyatının gelecekte yükselmeye devam edeceğini vurguluyorlar.

Günlük Bitcoin grafiği

Winklevoss Ne Diyor?

Gemini’nin kurucularından Cameron Winklevoss geçtiğimiz günlerde Bitcoin ile ilgili bir açıklama yaptı ve şu anda Bitcoin almayı düşünen kişilere seslendi. Bitcoin’in hala mantıklı bir yatırım olacağını düşünen Winklevoss, BTC almayanların gelecekte pişman olabileceklerine inanıyor.

Öyle ki kendisi şu anda Bitcoin almanın, 2000’li yılların başında Apple veya Amazon hissesi almaya benzeyeceğini söylüyor. Hatta onun görüşlerine göre şu anda BTC almamak, 2000’li yılların başında Apple hissesi almamaktan daha kötü bir yatırım tercihi olacak.

Apple ve Amazon gibi şirketlerin hisseleri geçtiğimiz bunca yıl içerisinde epey değer kazandı. Borsaya 1.70 dolarla giriş yapan Amazon hisseleri 1999 yılına gelindiğine 100 dolara kadar yükseldi. Fakat daha sonra değer kaybetmeye başlayan bu hisselerin fiyatı ancak 2010 yılında yeniden 100 dolar seviyesine kadar çıktı. Amazon’un günümüzdeki hisse fiyatı ise 3 bin doların üstünde.

Amazon grafiği, Marketwatch

Amazon’a Benziyor mu?

Elimizde Bitcoin’in Amazon ile benzer bir performans sergilediğine veya sergileyeceğine dair elbette bir kanıt yok. Fakat bazı isimler Bitcoin ile Amazon’un zaman zaman benzer performanslar sergilediklerini düşünüyorlar.

Mesela yatırım dünyasının ünlü isimlerinden Fred Wilson bundan birkaç yıl önce Bitcoin fiyatındaki iniş çıkışları Amazon’un yaşadığı iniş çıkışlara benzetti. Bitcoin fiyatı ne zaman düşüşe geçse “Bitcoin öldü” şeklinde yorum yapanlara seslenen Wilson, Amazon ile ilgili şunları söyledi:

“Amazon’un hisse fiyatı 1999’da (İnternet balonu yaşanırken) 90 dolara kadar çıktı. Ondan iki yıl sonra, 6 dolardan Amazon hissesi alabiliyordunuz. Amazon ancak 2007’ye gelindiğinde 1999’daki seviyelerine yeniden çıkabildi. Ama Amazon’un günümüzdeki grafiğine baktığımızda artık bunların hiçbir öneminin kalmadığını görüyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment