Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Madencilik Devi Bitmain, Başka Bir Ofisini Daha Kapatıyor!

Bitmain, dünyanın en büyük kripto para madencilik firmalarından birisi olmasına rağmen, son dönemlerde en çok küçülmeye giden kripto para firmalarından birisi haline geldi.

Geçtiğimiz tarihlerde başka ofislerini kapatan ve işten ciddi oranda çalışan çıkartan Bitmain, bu sefer Amsterdam içerisindeki ofisini kapatma kararı aldı. Bitmain sözcüsü tarafından aktarılan bilgiye göre, firma henüz Amsterdam ofisini ve işlemlerini tam olarak sonlandırmadı ancak karar çoktan verildi ve süreç şimdiden işlemeye başladı.

”Uzun vadeli, sürdürülebilir ve büyüyebilen bir işletme kurarken, çalışanlarımız ve işlemlerimiz hakkında çeşitli düzenlemeler yapıyoruz. Bunların arasında Amsterdam ve İsrail ofislerini kapatmamız da yer alıyor.”

Bitmain, Amsterdam ofisinin kapanması hakkında net bir tarih veya kaç elemanın çıkartılacağı konusunda net bir sayı vermedi. Ancak LinkedIn üzerindeki bilgilere bakılacak olursa, en azından dokuz Bitmain çalışanının Amsterdam şubesinde yer aldığı görülmekte. Çalışanların iş bölümü ise çoğunlukla Bitmain’in en büyük madencilik havuzu BTC.com üzerine odaklanmış gibi duruyor.

‘Misyonumuz gereği en çekirdek konulara’ odaklanıyoruz açıklamasında bulunan Bitmain, destek sağlamayan ek bölümleri ve işlemleri kapatmaya devam edeceğini, bunun yanı sıra misyona hizmet edecek yetenekli insanların da firmaya alımının yapılacağını aktardı.

Bitmain geçtiğimiz Aralık ayında İsrail ofisinin kapatılacağını aktarmış  ve blockchain ile yapay zeka teknolojileri üzerine çalışan 20 elamanın işine son vermişti. Firma bunun yanı sıra Teksas içerisinde yapacağı 500 milyon dolarlık yatırımı da sonlandırdı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment